Artikkelit

Inhoaako kissasi vettä? Mitä tehdä, kun koiranpennullasi on ripuli? Mitä koirasi viestii elekielellään? Täältä löydät vastaukset näihin ja moniin muihin kysymyksiin.

Koirat, kissat ja muut pienet lemmikit rikastuttavat elämäämme päivittäin. Ihana lemmikkiarki tuo mukanaan paljon ilonaiheita, mutta joskus myös yllättäviäkin haasteita. Me haluamme tehdä sinun ja parhaan karvakamusi elämästä helpompaa, iloisempaa ja turvallisempaa. Olemme apunasi kaikkina aikoina ja kaikissa tilanteissa.

Tietosisältömme laajenee jatkuvasti, joten piipahda tällä sivulla aika ajoin tutustumassa uusiin artikkeleihin. Mikäli toivoisit artikkelia jostain tietystä aiheesta, laita meille viestiä!

Tiesitkö, että saat rajattoman oikeuden kaikkeen sisältöön liittymällä kanta-asiakkaaksemme.

Koirien käyttäytyminen ja kouluttaminen


Koiran elekieli

Tutustu koiran elekielen aakkosiin! Minkälaisia signaaleita koira käyttää viestinnässään? Miten elekielen tunteminen helpottaa esimerkiksi koiran hihnakäytöksen muokkaamisessa? Lue ja ymmärrä koiraasi paremmin.

Koiran kouluttaminen

Mitä tarkoittaa, että vastaus kaikkiin koulutusongelmiin löytyy oman kätesi viidestä sormesta? Tutustu eläinten kouluttamisen teoriaan ja opi ratkaisemaan erilaiset koulutusprosessissa eteen tulevat haasteet. Käpäliä kutkuttavaa teoriaa!

Mitä koiran kanssa voi harrastaa?

Yhdessä tekeminen syventää koiran ja ihmisen keskinäistä suhdetta. Eri harrastuslajit tuovat myös paljon iloa ja sisältöä molempien elämään. Artikkelissa luodaan silmäys suosituimpiin koiraharrastuslajeihin ja kerrotaan, kenelle laji sopii.

Kun koira pelkää

Koiran pelko heikentää merkittävästi sen hyvinvointia ja rajoittaa omistajan elämää. Miten pelot syntyvät ja laajenevat? Mitä niiden taustalta saattaa löytyä? Miten pelkoja voidaan kouluttaa pois ja saada tilalle stressitön ja huoleton elämä? 

Koira pissaa sisälle – mitä tehdä?

Sisälle pissaaminen on ikävä käytösongelma, jonka takaa löytyy aina jokin todellinen syy. Mitä koiran virtsaamisasento ja -paikka kielivät käytöksen syistä? Mitä ei-toivotulle käytökselle on tehtävissä? Valaiseva artikkeli kertoo syyt ja ratkaisut.

Koiran ruokinta


Rakasta lemmikkiäsi reippailulla, älä ruoalla – ohjeita koiran painonhallintaan

Mistä tiedät, onko lemmikkisi ylipainoinen? Artikkelista opit helpot niksit koiran ravitsemustilan tarkkailuun. Lue myös ”vyötärönmetsästyskoiran checklist” ja tutustu taulukkoon, jossa on esitelty sopiva laihtumistahti muhkealle mustille.

Koiran hoito ja hyvinvointi


Mihin koira loman ajaksi?

Pakkaatko lemmikin lomakuorman päällimmäiseksi vai vietkö hoitolan hoiviin – siinäpä kysymys! Erilaisia vaihtoehtoja on hyvä kartoittaa jo lomaa suunnitellessa. Poimi artikkelista vaihtoehto, joka sopii juuri sinun karvakorvallesi ja lomaile vailla huolia.

Turkki kesäkuntoon – pitkäkarvaisen koiran trimmaus

Pitkäkarvaisten koirien turkin ajeleminen herättää paljon keskustelua puolesta ja vastaan. Millaisia asioita voi olla hyvä harkita ennen kuin tarttuu trimmikoneeseen ja saksiin? Entä miten koiran oloa voi viilentää kajoamatta karvapeitteeseen?

Koiran hampaat

Koirasi hampaiden ja suun terveys vaikuttaa suoraan sen elämänlaatuun ja hyvinvointiin. Miten koiran hammasterveydestä tulisi huolehtia? Lue artikkeli, joka opettaa kaiken tarpeellisen karvakuonon suusta, eikä jätä mitään hampaankoloon!

Koiran rokotukset

Onko "kotikoiralla" riskiä sairastua tarttuviin tauteihin? Entä minkä ikäisenä pentu ja aikuinen koira tulisi rokottaa? Voiko kennelyskää vastaan suojautua? Lue vastaukset yleisimpiin rokotuksia koskeviin kysymyksiin täältä.

Koiran madotus

Metsästyskoirat ja puskajussit voivat saada sisäloisia, mutta mistä pennut ja kotikoirat hankkivat matotartunnan, ja mistä tunnistat sen oireet? Lue täältä vastaukset ja opi, milloin ja miksi koira tulisi madottaa.

Koiran juoksuaika

Milloin narttukoiran ensimmäinen juoksuaika alkaa ja kauan se kestää? Kuinka usein juoksut tulevat? Entä mitä tarkoittavat "tärppipäivät"? Lue täältä kaikki, mitä olet aina halunnut tietää koiran juoksuajasta!

Koiran valeraskaus

Lelujen hoivaamista, petivaatteiden penkomista, apeutta, äreyttä, ruokahaluttomuutta... Nuuski täältä tiivis tietopaketti, miten voit tunnistaa koirasi valeraskauden ja kuinka voit helpottaa neiti kuonolaisen oloa.

Koiran kohtutulehdus

Vaisuutta, runsasta juomista ja outoja tahroja koiran omalla paikalla…Katso täältä, miten voit tunnistaa koiran kohtutulehduksen ja kuinka toimia sairauden yllättäessä.

Koiran närästys

Koira nieleskelee, vaeltelee, maiskuttelee tai lipoo huuliaan. Se saattaa nuoleskella erilaisia pintoja ja ahmia heinää tai nenäliinoja. Ruokahalukin voi olla kadoksissa. Voisiko syynä käytökseen olla närästys?

Urheilukoiran huoltaminen

Karvaisen kisakiiturin kehosta ja mielestä kannattaa pitää hyvää huolta. Mutta miten? Lue täältä koiraurheiluharrastajan tietopaketti ja katso videoita, joissa eläinfysioterapeutti kertoo käytännöllisiä vinkkejä peruskunnon kasvattamisesta kehonhuoltoon.

Koiran silmätulehdus

Katsotaanpa hetki ystävää silmiin! Katsooko takaisin pari kirkkaita, siistejä silmiä? Pieni, harmahtava rähmänokare silmän sisäkulmassa ei vielä aiheuta syytä huoleen, mutta jos silmät vuotavat tai vaikuttavat punoittavilta, kannattaa asiaa pysähtyä hetkeksi miettimään.

Koiran ummetus

Koirankakan kerääminen voi tuntua harmittavalta tehtävältä, mutta kun kakka antaa odottaa itseään lenkistä toiseen, alkaa taluttajaa hiljalleen huolestuttaa. Lue tästä vinkit ummetuksen hoitoon!

 

Koiranpennut


Koiranpennun ruokinta

Miten selviytyä koiranpennun ruokintaa koskevassa mielipideviidakossa? Entä mistä tiedät, että pentusi saa ravinnostaan kaiken tarvitsemansa? Artikkelista löydät simppelit ohjeet ruokintaan, joka tukee pentusi kasvua. Opit myös, mistä tunnistaa pennun liikapainon ja mitä sille voi tehdä.

Koiranpennulla on ripuli. Mikä neuvoksi?

Milloin pennun ripulista tulee huolestua? Entä mistä tiedät, olisiko jo syytä hakeutua ipanan kanssa eläinlääkärin vastaanotolle? Artikkelista löydät myös kotihoito-ohjeet ja valmiin ruokavalion ensimmäisiä toipilaspäiviä varten. 

Voiko koiranpentua ulkoiluttaa vapaana?

Miten opetat pentusi seuraamaan vapaana sinua, eikä toisinpäin? Mitä tehdä, jos viikari kirmaa karkuun? Entä onko teinikoirasi yhtäkkiä kuuroutunut, kun luoksetulon sijaan se juoksee kohti taivaanrantaa? Lue ohjeet turvalliseen vapaana ulkoiluun täältä.

Kissat 


Kissan elekieli – kiintyvätkö kissat paikkaan ihmisten sijaan?

Tiesitkö, että viileän ja itsenäisen ulkokuoren alla asustaa lujasti kiintyvä viiksekäs. Lue täältä, mihin kissasi kiintyy. Kerromme myös, kuinka kissasi viestii sinulle hienovaraisella ja monipuolisella elekielellään. Viritä viiksesi viestintätaajuudelle. 

Inhoavatko kissat vettä?

Kissojen suhde veteen on usein monimutkainen ja siihen vaikuttavat mm. aiemmat kokemukset – tai niiden puute. Vesi on myös kissasi tärkein ”ravintoaine” ja sillä voi mainiosti virikkeellistää viiksiniekkaa. Kurkista kotitiikerin vedenpitävään sielunelämään.

Kissa nirsoilee - mitä teen?

Kissan fyysiset ominaisuudet sekä käyttäytyminen paljastavat paljon nirsouden taustalla olevista syistä. Lue kattava artikkeli siitä, miksi nirsoilu on kissoille niin yleistä ja poimi parhaat vinkit nirpistelevän nirsokirsun ruokahalun kasvattamiseksi.

Kissan raakaruokinta

Mitä kissasi ominaisuudet ja käytös kertovat sen ravinnontarpeista? Entä kuinka koostat monipuolisen ja terveellisen raakaruokavalion ja totutat kissasi siihen? Voiko raakaruoasta saada salmonellan tai loisia? Lue vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.

Kissan häiriökäytös

Mitä tehdä, kun kissa huutaa öisin, pissailee vääriin paikkoihin, kynsii sohvaa ja hyökkäilee nilkkoihin? Lue täältä, miksi kissa saattaa käyttäytyä ei-toivotulla tavalla ja kuinka erilaisia häiriökäytöksiä voidaan muokata. Vilkaise maailmaa viiksekkään silmin.

Kissalle myrkylliset kasvit ja haitalliset ruoka-aineet

Kissat ovat uteliaita elinympäristönsä suhteen, joten tee kodistasi turvallinen paikka kehrääjällesi. Tiedätkö, mitkä kasvit ovat kissoille myrkyllisiä tai mitkä ruoka-aineet haitallisia? Entä miten toimia, jos epäilet myrkytystä? Lue täältä.

Kissan kynsien leikkaaminen

Olisiko aika hoitaa mirrin manikyyri kuntoon? Miten kissan kynnet leikataan ja miten lemmikki totutetaan vaihe vaiheelta toimenpiteeseen? Entä kannattaako sisäkissan kynsiä leikata? Tutustu täältä kotitiikerin kesytysohjeisiin ja katso kaksi videota!

Kissanminttu ja matatabi

Pää pyörälle perinteisin menetelmin vai piristystä leikkipuuhiin idän ihmekasvista? Mitä eroa on kissanmintulla ja matatabilla? Ota selvää täältä!

Kissan sisäsiisteyskäyttäytyminen

Sisäsiisteysongelmat ovat yleisimpiä käytösongelmia, joiden kanssa kissanomistajat painivat. Miksi kissa sitten pissaa väärään paikkaan, ja miten sen saa lopettamaan? Katso täältä vastaukset!

 

Kuonokansan yhteiset

 

Kesän vaarat

Kun suvi saapuu, saapuvat sen mukana myös pistävät ötökät, kyyt ja muut lemmikinomistajissa levottomuutta aiheuttavat kesän huolenaiheet. Vaan eipä hätää: kokosimme tähän artikkeliin tavallisimmat kesän vaarat, jotta osaat ennaltaehkäistä ne ja toimia oikein hätätilanteessa. Lue ja varaudu!

Lemmikin joulu

Lahjanarua leuoissa ja hännänpää tulessa? Joulu on riskialtista aikaa lemmikeille. Lue, kuinka voit ennaltaehkäistä onnettomuudet ja tarjota turvallisia virikkeitä. Tutustu myös karvakuonoille haitallisiin ruokiin ja kasveihin.

Lemmikin uusivuosi

Musti ja Mirri toimii yhteistyössä Suomen Etsijäkoirat ry:n kanssa, joka kulkee vapaaehtoisvoimin karanneiden jäljillä. Lue asiantuntijoiden neuvot, kuinka ehkäiset lemmikkisi karkaamisen erityisesti, kun on vuoden riskialttein aika. Entä mitä tehdä, jos lemmikkisi katoaa?

Puistattavat punkit kiusaavat lemmikkejä ja omistajia

Puutiaiset eli kansankielellä punkit aiheuttavat haittaa lemmikeille ja niiden omistajille. Lue tietopaketti punkkien aiheuttamista sairauksista ja niiden torjunnasta! Mukana myös tarkat punkinpoisto-ohjeet.

Back to top