Rajaa tuotteet
Tuotemerkki
 1. Avital (1)
 2. Virbac (3)
Materiaali
 1. Muovi (1)
Koko
 1. 43 g (2)
Terveydentila
 1. Haiseva hengitys (1)

Kissan hammashoito ja suun hoito

Monet kissat viettävät nykyään varsinaisia kissanpäiviä, mutta niiden suun ja hampaiden kunnon tarkkailu unohtuu helposti. Ensimmäinen oire, joka saatetaan huomata, on yleensä kissan pahanhajuinen hengitys. Vastuullinen kissanomistaja kuitenkin myös kurkistaa kissansa kitaan säännöllisesti.

Hyväkuntoinen purukalusto vaikuttaa lemmikin yleiskuntoon. Kissan hampaiden tulisi olla valkoiset ja ikenien vaaleanpunaiset. Monille, varsinkin ikääntyville kissoille hampaisiin kertyy ajan myötä plakkia, joka syljen vaikutuksesta muuttuu rusehtavan väriseksi hammaskiveksi. Jos hampaat ja ikenet ovat huonossa kunnossa ja hammaskiveä on runsaasti, hankaloittaa se syömistä ja suuhun voi syntyä tulehduksia, jotka leviävät muuallekin elimistöön.

Hampaiden harjaaminen on paras keino ehkäistä ongelmia

Hammaskivi ja ientulehdus ovat ikäviä vaivoja, mutta niitä voidaan ennaltaehkäistä hyvällä suun perushoidolla. Hampaiden harjaaminen on tehokkain keino hammaskiven ehkäisemiseksi.

Hampaiden pesusta kannattaa tehdä kissalle säännöllinen, mielellään päivittäinen rutiini. Harjaamisen tarkoituksena on mekaanisesti poistaa hampaiden pinnalta plakki, ennen kuin siitä ehtii muodostua hammaskiveä.
Muutama vinkki kissan hampaiden harjaamiseen:

 • Totutelkaa hampaiden pesuun vähitellen. Harjaamiseen tottuminen ei välttämättä tapahdu vielä viikossa tai kahdessakaan. On tärkeää edetä kissan ehdoilla, jotta touhusta tulee eläimelle mukavaa, eikä suinkaan päivittäistä tappelua.
 • Älä käytä ihmisten valmisteita, vaan lemmikeille suunniteltuja entsymaattisia hammastahnoja.
 • Lemmikeille tarkoitettujen hammastahnojen maku on yleensä myös kissojen mieleen. Hampaidenhoidon harjoittelu kannattaakin aloittaa hammastahnan maistelusta.
 • Kun tahnan kanssa ollaan tuttuja, voidaan hammasharja tuoda mukaan kuvioihin. Älä kuitenkaan lähde vielä suoraan harjaamaan, vaan pursota tahnaa syvälle harjaan ja anna kissan itse järsiä harjaa.
 • Pikkuhiljaa voit yrittää päästä harjalla käsiksi myös kaikkein viimeisimpiin hampaisiin. Pidä kuitenkin aina harjaaminen kissalle kivana asiana. Hampaiden harjaamisen jälkeen voit vaikka tarjota erityisherkkuja! Fiksuna eläimenä kissa oppii pian yhdistämään harjaamisen ja siitä seuraavat herkut.

Muista käyttää kissasi säännöllisesti eläinlääkärin tarkastuksessa, jossa tarkastetaan samalla myös suun kunto!

Avital Avident Oral – tutkitusti tehokas apu plakkia ja hammaskiveä vastaan

Juomaveteen sekoitettava Avital Avident Oral on lemmikkien suun hoitoon kehitetty uudenlainen tuote, eikä markkinoilta löydy vastaavaa:

 • vahvistaa suun vastustuskykyä
 • ennaltaehkäisee ien- ja hammassairauksia
 • helppo käyttää
 • välitön teho
 • tuotteen sisältämien luonnollisten ainesosien yhteisvaikutus on tieteellisesti todennettu.

Hajuttomalla ja mauttomalla Avital Avident Oral -jauheella on kaksi toimintamekanismia:

 1. Tuote muuttaa syljen koostumusta niin, että se tuhoaa plakkia ja hammaskiveä aiheuttavia bakteereja sekä ehkäisee niiden kasvua.
 2. Kissan juodessa, tuotteen vaikuttavat ainesosat pääsevät suoraan kosketukseen hampaiden ja ikenien kanssa, jolloin ne vaikuttavat välittömästi puhdistaen pienetkin hammasvälit.

Tutustu tarkemmin täällä!

4 Nimike(ttä)

/ sivu

Taulukkona  Listana 

Laskeva

4 Nimike(ttä)

/ sivu

Taulukkona  Listana 

Laskeva
 • Liittyviä tuotteita

Back to top