Rajaa tuotteet

Kissan ruuansulatus ja vatsan terveys

Mahanpurut eivät ole leikin asia. Kissan vatsavaivojen taustalla voi olla esim. infektio, loistartunta, maha-suolikanavaan kertynyt karvapallo tai vääränlainen ravinto. Vaikeat ja pitkään kestävät oireet kuuluvat aina eläinlääkärin hoitoon, mutta lieviin ja lyhytkestoisiin on tarjolla monta toimivaa kikkaa. Muista myös ennaltaehkäisyn merkitys!
 

Ne kamalat karvapallot

Karvapalloja syntyy, kun kissa nuolee turkkiaan ja tulee nielaisseeksi irtokarvoja. Karvat eivät sula vatsassa, vaan kietoutuvat toisiinsa ja muodostavat tiiviin möykyn – karvapallon. Pitkäkarvaisella kissalla karvapallojen riski on luonnollisesti suurempi kuin lyhytturkkisella.

Lievimmillään karvapallot aiheuttavat ruokahaluttomuutta ja oksentelua, mutta jos pallo on kooltaan suuri tai niitä on vatsassa monta, voi lopputuloksena olla hengenvaarallinen suolistotukos. Apea, ruokahaluton ja vatsaansa aristeleva kissa kuuluu aina eläinlääkärin hoitoon.
 

Kuinka karvapalloja voi ehkäistä?

Karvapallojen torjuntaan kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota kissan karvanlähtöaikaan, sillä silloin riski on suurimmillaan. Monet sisäkissat uusivat turkkiaan jatkuvasti ja tarvitsevat koko ajan pientä tukea karvapallojen ehkäisyyn. Onneksi kyseessä on helppo ja edullisesti hoidettava ongelma!

Näillä keinoilla voit ehkäistä karvapallojen syntymistä:

  • Turkin huolellinen harjaaminen auttaa! Tehokas irtokarvanpoistaja on korvaamaton apu taistelussa karvapalloja vastaan!
  • Kissanmaltaan tarjoaminen on perinteinen keino ehkäistä karvojen kertymistä. Mallas helpottaa karvapallojen kulkua suoliston läpi ja stimuloi ruokahalua.
  • Myös kissanruoho helpottaa karvojen matkaa suolistossa kohti hiekkalaatikkoa. Kissanruohon tarjoaminen säästää toisaalta huonekasveja karvaiselta kotihortonomilta!
  • Toistuvista karvapallo-ongelmista kärsivän kissan ruoaksi kannattaa valita täysravinto, jonka koostumus estää karvakertymien muodostumista. Esim. Schesir-, Bozita- ja Brit Care -sarjoissa on tuotteita, joihin on lisätty karvapalloja ehkäiseviä tehoaineita.

Avital Flora – suoliston hyvinvointiin ja akuutin ripulin sekä ummetuksen hoitoon

Avital Flora tukee tehokkaasti lemmikin suoliston normaalia toimintaa. Sen tutkitusti vaikuttavina ainesosina ovat inuliini, β-glukaani, pektiini sekä glukoosi. Avital Flora:

  • ylläpitää hyvälaatuista suolistomikrobistoa
  • ehkäisee ja hoitaa toiminnallisia vatsavaivoja
  • rauhoittaa ärtynyttä ruoansulatuskanavaa.

Tuote sopii käytettäväksi kissoilla ja koirilla suolistohäiriöiden aikana sekä niiden jälkeen, normalisoimaan suoliston toimintaa.

11 Nimike(ttä)

/ sivu

Taulukkona  Listana 

Laskeva

11 Nimike(ttä)

/ sivu

Taulukkona  Listana 

Laskeva
  • Liittyviä tuotteita

Back to top