Rajaa tuotteet
Tuotemerkki
  1. Trixie (2)

Kissankellot ja tunnistekapselit

Jokaisen kissanomistajan suurin huoli on, että kissa karkaa omille teilleen. Katoamistapauksen sattuessa on suuri apu, mikäli kissa on helposti tunnistettavissa. Tyylikäs panta ja siihen kiinnitettävä kulkunen tai tunnistuskapseli kertovat kaikille heti, että tässä kulkee jonkun rakas perheenjäsen. Jos kissalla on mahdollisuus livahtaa omille teilleen esimerkiksi mökkireissulla, auttaa pantaan lisätty yhteystietomerkintä sitä löytämään kotiin.

  • Kissan pantaan kiinnitettävä pieni kulkunen tiedottaa pikkulintuja lähestyvästä saalistajasta ja auttaa myös omistajaa kuulemaan, missä kohtaa pihapiirin valtias kulkee.
  • Kätevä tapa merkitä kissa näkyvästi on pienikokoinen ja kevyt nimilaatta. Nimilaattoja on saatavana useissa eri väreissä ja monen muotoisena. Ei siis huolta: kissasi näyttää sen kera entistä komeammalta!

Nykyteknologia auttaa karkurin kotiin

Varmin tapa tunnistusmerkitä oma lemmikkinsä on mikrosiru. Kaikki kissat, etenkin vapaana ulkoilevat, kannattaa nykyään varustaa sirulla. Mikrosiru on kissan kaulan alueelle nahan alle sijoitettava pikkuruinen siru, josta löytyy yksilöllinen numerosarja. Sen avulla kissa voidaan tunnistaa sen koko loppuelämän ajan!

Siru ei siis koskaan pääse putoamaan kissalta, kuten pannalle voi käydä. Sirussa piilevän numerosarjan lukemiseen tarvitaan kuitenkin lukijalaite, joita löytyy esimerkiksi eläinlääkäreillä ja löytöeläintaloilla.

Mikrosirun voi laittaa eläinlääkäri tai sirutuskoulutuksen saanut henkilö. Siru voidaan asettaa muun toimenpiteen yhteydessä, sillä kyseessä on nopea toimenpide, joka ei vaadi kissan rauhoittamista. Kun kissalle on laitettu mikrosiru, tulee siru vielä rekisteröidä. Mikrosirurekistereitä on olemassa useita, mutta esimerkiksi Kissaliitto ylläpitää mikrosirurekisteriä, jonne on rotukissojen lisäksi mahdollista kirjata myös maatiaisten ja kotikissojen sekä näiden omistajien tiedot.

2 Nimike(ttä)

/ sivu

Taulukkona  Listana 

Laskeva

2 Nimike(ttä)

/ sivu

Taulukkona  Listana 

Laskeva
  • Liittyviä tuotteita

Back to top