Rajaa tuotteet

Kissan taluttimet

Harrastaako kissasi yöllisiä juoksuralleja, jotka kuulostavat siltä, kuin ratsuväki olisi saapumassa? Vai onko Hänen Korkeutensa erikoistunut käyttämään nukkuvia ihmisiä trampoliininaan? Huutaako viiksiniekka ovien takana, ryskyttää niitä ja hyppii kahvoihin?

Hei sinä kissanomistaja, joka olet unohtanut, miltä tuntuu nukkua koko yö rauhassa, kokeilepas näitä vinkkejä:

  • Vie kissasi kaksi kertaa päivässä valjaissa ja kelataluttimessa pihalle! Toinen ulkoilukerta kannattaa ajoittaa hieman myöhäisempään iltahetkeen, jolloin kissa saa hämärtyvässä valossa hiiviskellä, kuunnella, katsella ja haistella ympäristöä. Tällainen virike väsyttää sitä mukavasti. Älä koskaan jätä taluttimessa olevaa kissaa valvomatta ulos!
  • Iltaseikkailun jälkeen tarjoa kissalle ruoka aktivointilelusta, jolloin se saa saalistaa sapuskansa niin kuin savannien suuremmatkin leijonat.
  • Vielä hetki hellyyttä, silittele kissaa ja juttele sille päivän kuulumiset.
  • Sammuta valot ja pistä simmut kiinni.

Kissan vanhat tavat eivät katoa hetkessä, mutta usein tarjoamalla iltapainotteisesti aktivointia ja virikkeitä, alkaa karvasankariakin ramaista oikealla hetkellä.

Kun ovien ryskytys ei lakkaa

Ei-toivotut tavat sammuvat kokonaisuudessaan usein viikkojen ja kuukausien kuluessa, kun jokin käytös osoittautuu kannattamattomaksi. Tärkeintä on olla sitkeä. Kun kissa esimerkiksi ryskyttää ovia, on ainoa vaihtoehto jättää käytös totaalisen huomiotta. Ennen kuin ei-toivotut käytökset sammuvat, ne usein ensin voimistuvat hetkellisesti, tätä kutsutaan ”sammumispurkaukseksi”.

Kaikenlainen huomio (myös kieltäminen) saattaa ylläpitää käytöksiä, eli toimia juuri päinvastoin mitä omistaja toivoisi. Kissan ikiomalta ihmiseltä (ja ihan koko perheeltä) tarvitaan siis sitä kuuluisaa zen-asennetta!

Lue onnellisen kissan resepti täältä.

6 Nimike(ttä)

/ sivu

Taulukkona  Listana 

Laskeva

6 Nimike(ttä)

/ sivu

Taulukkona  Listana 

Laskeva
  • Liittyviä tuotteita

Back to top