Koirat - Kuonokopat ja hihnat

Joskus haitallinen käytös täytyy estää koiran itsensä vuoksi. Nuoret koirat tutkivat usein ympäristöään ottamalla suuhunsa mielenkiintoisia tai kiinnostavan tuoksuisia asioita. On melko yleistä, että koirat syövät myös lajitovereittensa jätöksiä. Tapa on paitsi ihmisen näkökulmasta ällöttävä myös koiralle haitallinen. Törkyjen syöminen ulkona voi aiheuttaa vatsavaivoja, kuten ripulia. Pahimmillaan suuhun voi livahtaa myrkytystiloja aiheuttavia aineita! Kevyt ja mukava kuonokoppa sopii hyvin u Näytä lisää

Joskus haitallinen käytös täytyy estää koiran itsensä vuoksi.

Nuoret koirat tutkivat usein ympäristöään ottamalla suuhunsa mielenkiintoisia tai kiinnostavan tuoksuisia asioita. On melko yleistä, että koirat syövät myös lajitovereittensa jätöksiä. Tapa on paitsi ihmisen näkökulmasta ällöttävä myös koiralle haitallinen. Törkyjen syöminen ulkona voi aiheuttaa vatsavaivoja, kuten ripulia. Pahimmillaan suuhun voi livahtaa myrkytystiloja aiheuttavia aineita!

 • Kevyt ja mukava kuonokoppa sopii hyvin ulkoiluun. Sen läpi voi tuoksutella ympäristön hajuja turvallisesti, mutta se estää tehokkaasti syömästä kadun reunoilla piileviä yllätyksiä.
 • Näppärälle käpälänkäyttäjälle soveltuu Baskerville-kuonokoppa, jonka kiinnitysmekanismia ei tassutekniikalla saa avattua! 
 • Jos kuonokoppaa käytetään hieman pidempiä jaksoja kerrallaan, tarkista aina, että koira pystyy läähättämään sekä juomaan vettä kuonokoppa päässä.

Tee kuonokopasta kiva juttu!

Sen sijaan, että vain laittaisit kuonokopan suoraan koiran päähän, opeta se suunnitelmallisesti pitämään sitä. Näin kuonokopan pukemiseen ei ala yhdistyä pelkoa tai stressiä. Nopealla harjoituksella teet kuonokopasta hauskan jutun!

 • Esittele aluksi kuonokoppa koiralle ja palkitse sitä kaikesta kiinnostuksesta kuonokoppaa kohtaan.
 • Pidä kuonokoppaa vain pienen hetken kuonon päällä, mutta älä kiinnitä sitä vielä. Palkitsen koira ja toista harjoitusta.
 • Kiinnitä koppa ja ota se saman tien pois. Palkitse koira ja toista harjoitusta.
 • Kun koira on tottunut kuonokoppaan ja pitää sitä mukavana asiana, voit jättää sen hieman pidemmäksi aikaa päähän. Suuntaa tällöin koiran huomio muualle, vaikka leikkimällä sen kanssa.

Kuonokoppa on kelpo väline, kun koiran koulutusprosessi on vielä kesken. Koiralle on kuitenkin aina hyvä opettaa käskysana, jolla se keskeyttää eli jättää käynnissä olevan toimintansa, esimerkiksi jätösten syömisen.

 

Jätä-käskyn kouluttaminen

Koulutus aloitetaan aina sisällä kotona, jotta koira kykenee keskittymään harjoitukseen.

 1. Ota aluksi hieman vähempiarvoinen makupala tai kuivaruokanappula avoimelle kämmenellesi.
 2. Kun koira tavoittelee sitä, sulje kätesi nyrkkiin. Kun koira vetäytyy hieman poispäin kädestä, avaa jälleen kätesi.
 3. Jos koira ei välittömästi hyökkää kohti avonaista kättä, palkitse toisella kädelläsi koira, käyttäen superherkkua!
 4. Mikäli koira ryntää välittömästi avonaista kämmentä kohti, sulje jälleen kätesi nyrkkiin.
 5. Älä nosta vaatimustasoa liian nopeasti! Pienikin itsehillinnän hetki tulee alussa palkita ruhtinaallisesti!
 6. Kun koira edistyy, voit vaikeuttaa harjoitusta laittamalla makupalan lattialle.
 7. Jos koira ryntää kohti makupalaa, peitä se jalallasi.
 8. Kun koira vetäytyy poispäin, siirrä jalkasi makupalan päältä niin, että koira näkee sen.
 9. Jos koira ei välittömästi hyökkää kohti makupalaa, palkitse koira superherkulla!
 10. Kun koira hillitsee itsensä, eikä pyri ottamaan avonaisella kämmenellä tai lattialla olevaa herkkua, lisää toimintaan vihjesana ”jätä” ja palkitse koira.
 11. Toista harjoitusta päivittäin ja vaikeuta sitä maltillisesti. Muista, että koiran on tärkeää onnistua usein. Näin toivottu käytös vahvistuu.
 12. Luovu kuonokopasta ulkona vasta sitten, kun olet varma, että koirasi osaa asian!

 

Tuhoaako turre kotia?

Jos koira tuhoaa yksin jäädessään kotia, saattaa olla tarpeen estää käytös koiran itsensä sekä kodin kaksilahkeisten viihtyvyyden vuoksi. Kodin tuhoaminen liittyy usein koiran kokemaan ahdistuksen tunteeseen sen jäädessä yksin. Yksinolopelko ja eroahdistus ovat vakavia käytösongelmia, jotka heikentävät koiran hyvinvointia. Siksi niihin tulee aina puuttua myös koulutuksellisin keinoin sekä joissain tapauksissa myös lääkehoidolla.

Lue eroahdistuksesta täältä.

Lajittele
2 tuotetta
Hinta
- EUR
Tuotemerkki
Paino
- kg
Lemmikin elämäntapa
Käyttäytyminen
Koiran koko
Materiaali
Lemmikin koko
Kestotilattava tuote
Varastossa
 
Kaikki
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Rajaa tuotteet
Rajaa tuotteet
Määrä/sivu:
2 tuotetta
2018-02-24
alkaen 15,99
alkaen 15,99
 • Löytyy varastosta
 • 2018-02-25
  alkaen 16,99
  alkaen 16,99
 • Löytyy varastosta
 •