Koiran kaulurit, haavanhoito ja ensiapu

Tekevälle sattuu ja tapahtuu, ja kaikkeen kannattaa eläinten kanssa varautua. Tärkeintä tapaturman sattuessa on ennakointi ja rauhallisena pysyminen. Kun ensiapua on harjoitellut ja käynyt mielessään etukäteen, on tosipaikan tullen toimiminen helpompaa.

Pinnalliset ja pienet haavat paranevat yleensä hyvin kotihoidolla, kun ne puhdistetaan hyvin ja haavan puhtaudesta huolehditaan. Suuret ja runsaasti verta vuotavat haavat vaativat aina eläinlääkärin hoitoa. Samoin pistohaavat, sillä ne voivat olla yllättävän syviä ja siksi kohtalokkaita. Erityisesti puremahaavat tai muut likaiset haavat vaativat usein myös antibioottihoitoa tulehdusten ehkäisemiseksi.

Haavojen hoidossa suojaus on A ja O 

Kun haavat suojataan likaantumiselta sekä liialta nuolemiselta, paranevat ne yleensä nopeasti ja tulehduksilta vältytään.

  • Muovinen kaulapantaan kiinnitettävä kauluri on hyödyllinen toipilasaikana, kun halutaan estää lemmikkiä pääsemästä käsiksi hoidettavaan alueeseen tai rapsuttelemasta esimerkiksi pään alueen haavoja.
  • Puhallettava kauluri häiritsee lemmikin näkökenttää vähemmän kuin muovikauluri. Sen kanssa syöminen ja juominen onnistuvat usein myös paremmin. Notkeimmat tapaukset saattavat kuitenkin onnistua puhallettavasta kaulurista huolimatta pääsemään käsiksi haavoihinsa, jolloin muovikaulurin pituus on valttia.
  • Joskus varmin tapa estää potilaan omatoiminen haavan tai ihottuman käpälöinti on haavapuku. Erityisesti sterilisaatioleikkauksen jälkeen haavapuku on erittäin hyödyllinen asuste, sillä se estää myös likaa pääsemästä leikkaushaavaan.

Varustaudu etukäteen: keräile kaappiin selviytymispakkaus

Yllättäviä tilanteita varten kotoa on hyvä löytyä myös lemmikille oma ensiapulaukku. Jos kaapista ei löydy ennestään yhtään mitään, suosittelemme hankkimaan valmiin ensiapupakkauksen. Se sisältää sidetarpeita, puhdistuspyyhkeitä, pinsetit, ja paljon muita pieniä, mutta tärkeitä tarvikkeita. Pakkaus on erityisen kätevä myös lemmikin kanssa matkustettaessa.

Lisäksi karvakuonon kotiapteekkiin kannattaa hankkia ainakin:

Ja se kaikkein tärkein: Jemmaa ensiapuohjeet ja päivystävän eläinlääkärin puhelinnumero paikkaan, mistä löydät ne nopeasti hädän hetkellä!

Tuotteet 1-21 / 22

/ sivu
Sivu:
  1. 1
  2. 2

Taulukkona  Listana 

Laskeva

Tuotteet 1-21 / 22

/ sivu
Sivu:
  1. 1
  2. 2

Taulukkona  Listana 

Laskeva
  • Liittyviä tuotteita

Back to top