Trimmauspöydät

Trimmaaminen mielletään usein kevyeksi ja nopeaksi hommaksi, joka käy käden käänteessä keneltä vain. Todellisuudessa se on fyysisesti rankkaa seisomatyötä, jossa hyvällä työergonomialla on tärkeä rooli. Huonot ja kumarat asennot altistavat trimmaajan erilaisille rasitusvammoille.

Koiran trimmaaminen lattialla on kaikista epäergonomisinta, ja tavalliset pöydät ovat yleensä koiran tassuille liian liukkaita ja pitkäkestoiseen työskentelyyn hankalan mallisia. Laadukkaan trimmauspöydän avulla säästät selkääsi ja teet turkkiurakasta huomattavasti miellyttävämmän.

Valitse pöydän koko koiran koon mukaan. Tilaa saa olla kunnolla, ilman että kuitenkaan joudut työskennellessäsi kurottelemaan kohti koiraa. Liian pieni pöytä saattaa keikahtaa koiran painon alla ja koira voi tuntea olonsa hermostuneeksi. Kun tilaa on sopivasti, on koirankin olo turvallinen ja rento.

Säilytystilaa trimmauspöydät eivät paljoa vaadi, sillä useimmat niistä taittuvat kasaan, jolloin säilyttäminen onnistuu kotioloissakin. Pieni, kokoontaitettava trimmauspöytä kulkee kätevästi mukana näyttelyreissuillakin!

HUOM! Useissa trimmauspöydissä on mukana hoitokaulain, jonka voi pujottaa koiran kaulaan sen ollessa pöydällä. Vaikka kyseisen pannan tehtävä onkin hillitä koiran liikkumista, älä silti KOSKAAN jätä koiraa hoitokaulain kaulassa valvomatta pöydälle!

 

Pöytätavat tutuiksi pienestä pitäen

Jos olet hankkimassa tai omistat trimmattavan rodun, kannattaa koira totuttaa jo pentuna pöydällä oloon. Tee pennulle pöydästä yksi maailman kivoimmista paikoista! Tarjoa nameja ja juttele mukavia. Opeta, että kauniisti seisomisesta seuraa mukavia asioita.

Liian innokasta pentua ei kannata innostaa liikaa, vaan palkita vain rauhallisesta käytöksestä. Aralle pennulle ja aikuisellekin koiralle kannattaa puolestaan puhua rohkaisevasti. Käsittele koiraa varmoin ottein. Koirat aistivat ihmisen epäluulon – jos sinä hermoilet, niin hermoilee koirakin.

Kun olet päässyt vauhtiin, katso tästä vinkit lyhytturkkisen koiran turkinhoitoon: Klik!
Pitkän turkin hoito onkin sitten jo asteen verran haastavampaa! Katso tästä, miten se hoituu: Klik!

 

Ei ole häpeä pyytää apua

Kotona trimmaus on työläämpää kuin moni uskoisi – jo ihan sen takia, että harvan asunnossa on varattu trimmaamiselle erikseen omaa tilaansa, jossa kaikki välineet olisivat nopeasti käden ulottuvilla. Suurikokoisten ja muhkeaturkkisten koirien trimmaamiseen voi kulua uskomattoman paljon aikaa. Jos sinulla on kiire saada koirasi juhlakuntoon, homma tuntuu kotona liian työläältä tai tassu meinaa muuten vain mennä suuhun, kokenut trimmaaja osaa auttaa! Dogroom-turkinhoitopisteistä saat koulutetun ammattilaisen apua ja neuvoja turkinhoitoon.

Valintaa vastaavia tuotteita ei ole.

  • Liittyviä tuotteita

Back to top