Rajaa tuotteet

Koiran nimilaatta

Missä hän on? Mitä hänelle on tapahtunut?

Hätä on suuri, kun nelijalkainen ystävä katoaa! Lemmikin kaulapantaan tai valjaisiin kannattaa siksi kiinnittää katoamisen varalta kaiverrettu nimilaatta, jotta löytäjä saa sinuun välittömästi yhteyden. Jos koirasi on jäämässä lomasi ajaksi hoitopaikkaan, voi olla viisasta tilata hyvissä ajoin myös nimilaatta, jossa on oman puhelinnumerosi lisäksi hoitajan numero. Kuvioimattomiin laattoihin saa kaiverruksen molemmille puolille.


Miten voin ehkäistä koirani katoamisen?

Usein katoamiseen johtavat tilanteet yllättävät! Siksi on suositeltavaa etukäteen miettiä, mitä toimia lemmikin karkumatkan ehkäisemiseksi on tehtävissä.

 • Opeta varma luoksetulo!
  • Kaikissa tilanteissa toimiva luoksetulokutsu, on paras mahdollinen turva katoamisen varalta. Asiantunteva kasvattaja aloittaa luoksetulon opettamisen pennuille jo ennen luovutusikää. Harjoittelu tulee aloittaa viimeistään, kun pentu tulee uuteen kotiinsa. Aloita harjoittelu aina häiriöttömässä tilassa. Kun pentu oppii luotettavan luoksetulon kotioloissa, nosta vaikeustasoa hieman. Tämän voi tehdä esimerkiksi harjoittelemalla uudessa, aluksi rauhallisessa ympäristössä. Huomioi, että kun käytöstä opetellaan uudessa tilanteessa tai paikassa, harjoituksen tulee aluksi olla hyvin helppo. Koiran tulee onnistua usein! Uudessa ympäristössä voi olla järkevää kytkeä koira pitkään liinaan, jotta koira pysyy kaiken aikaa hallinnassa. Vahvista aina luoksetuloa parhailla mahdollisilla palkkioilla, myös koiran ollessa jo aikuinen! Älä koskaan, missään tilanteessa rankaise koiraa sen tullessa luoksesi!
 • Harkitse aina hetki ennen kuin vapautat koiran!
  • Jokainen koira tarvitsee säännöllisesti mahdollisuuksia ulkoilla vapaana. Ennen kuin vapautat koiran, pysähdy kuitenkin hetkeksi miettimään! Onko koirasi arka? Onko ympäristö sille täysin vieras? Kuuluuko ääniä, jotka saattaisivat säikäyttää sen? Arka koira saattaa säikähtää esimerkiksi matalalla lentävää lentokonetta tai kilometrien päässä tehtäviä räjäytystöitä. Onko mahdollista, että ympäristöön ilmestyy koirallesi vieraita näköärsykkeitä? Kaupunkilaiskoiralle esimerkiksi yhtäkkiä lähestyvä hevonen voi olla pelottava kokemus.
 • Opettele tuntemaan koirasi!
  • Omistatko koiran, jolla on voimakas riistavietti? Vaikka ympäristö olisi rauhallinen, saattaa puun takaa eteen hypätä pupu! Miten koirasi reagoi tällaisessa tilanteessa? Riistaviettiset, metsästyskäyttöön alun perin jalostetut koirarodut, saattavat ajaa riistaeläintä tai sen tuoretta jälkeä useita tunteja – jopa päiviä! Metsästyskoirat tai muuten riistaviettiset yksilöt on siksi suositeltavaa pitää kytkettyinä pitkään liinaan, ja ulkoiluttaa niitä vapaana vain turvallisilla, aidatuilla alueilla. Jos koiraa käytetään metsästykseen, on suositeltavaa hankkia sen liikkeet paikantava tutkapanta.
 • Älä koskaan jätä koiraasi valvomatta esimerkiksi kauppojen eteen!
  • Valitettavasti koiravarkaudet lisääntyvät vuosi vuodelta. Säännöllisesti katoaa koiria, jotka on kytketty esimerkiksi kauppojen eteen hetkeksi omistajaa odottamaan.
 • Ennakoi!
  • Vaikka koirasi olisi erittäin hyvähermoinen ja kokenut yksilö, jolla on erinomaisesti toimiva luoksetulo, ei sitä ole viisasta vapauttaa taluttimesta esimerkiksi uudenvuoden rakettien räiskyessä.
  • Muista, että suuri osa katoamisista sattuu koiran ollessa hoitopaikassa. Mikäli jätät koirasi hoitoon, ohjeista kaikki sitä hoitavat noudattamaan tarkkoja turvallisuusohjeita. Hoitajan ei ehkä ole viisasta pitää irti tuttuakaan koiraa.
  • Pidä ulkoiluvälineet kunnossa, tarkista taluttimien lukot säännöllisesti.
  • Tarkista etukäteen toimintaohjeet lemmikin katoamisen varalta, jos hätä yllättää, tiedät heti mitä tehdä!

 

Vastuullinen koiranomistaja ei koskaan ota lemmikin kustannuksella riskejä. Turvallista yhdessäoloa sinulle ja parhaalle ystävällesi!

Mitä tehdä, jos lemmikkisi katoaa? Lue vinkit täältä.

Tuotteet 22-42 / 50

/ sivu
Sivu:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Taulukkona  Listana 

Laskeva

Tuotteet 22-42 / 50

/ sivu
Sivu:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Taulukkona  Listana 

Laskeva
 • Liittyviä tuotteita

Back to top