Rajaa tuotteet

Koiran reppu

Reppu ja hännällinen reissumies on paras kaveripari patikkaretkelle. Hankkimalla koirallesi hyvin istuvan, ergonomisen retkirepun, voit keventää hieman omaa taakkaasi. Kun koira on totutettu pikku hiljaa kohtuulliseen painoon selässä, se kantaa tottuneesti esimerkiksi oman muonansa!

Miten valitset sopivan repun?

 • Tärkein asia repun valinnassa on sen istuvuus koiran selkään. Koiran tulee pystyä liikkumaan kaikissa askellajeissa ilman, että reppu hankaa tai rajoittaa koiran liikkeitä.
 • Repun tulee pysyä tukevasti paikallaan. Heiluva reppu on epämukava, kuormittaa kehoa väärin ja vaikeuttaa liikkumista.
 • Jos koirasi kantaa eväitään pidempiä matkoja, hanki erityisen laadukas retkireppu, jonka rinta- ja vatsaosan kiinnitykset ovat pehmustettuja ja säädettävissä.
 • Missä reppua käytetään? Joissain repuissa on solki, joka mahdollistaa tarvittaessa koiran nopean kytkemisen taajamassa. Heijastimet tuovat lisäturvaa hämärällä.

Ennen kuin lähdet retkelle

Totuta aluksi koirasi pitämään reppua selässään tyhjänä, ilman painoa, lyhyiden kävelyiden ajan. Suuntaa kävelyt myös metsään tai muulle epätasaiselle alustalle, jossa koira joutuu kulkemaan ylä- ja alamäkeä, ylittämään kiviä ja kantoja ja kulkemaan monimuotoisesti kaikissa askellajeissa.

Painon lisääminen reppuun

Kun koira on tottunut tyhjään reppuun, voit lisätä taskuihin pienen määrän kannettavaa. Painon tulee jakautua tasaisesti! Tämä on erityisen tärkeää koiran kehon hyvinvoinnin takaamiseksi. Lisää painoa pikku hiljaa, jotta koira ei kipeydy. Kannettava taakka tulee aina suhteuttaa koiran kokoon ja kuljettavaan matkaan.

Koiran kanssa patikoimaan? Lue muistilista

Patikkaretkille ei tule lähteä ”kylmiltään” koiran kanssa, vaan hännällinen reissukamu tulee ensin totuttaa kulkemaan tavallista pidempiä matkoja, vaihtelevassa maastossa.

 • Lihasten lisäksi anturat ovat pitkillä reissuilla tulilinjalla, joten mukaan on syytä pakata tehokas tassuvaha, tai pukea koiralle napakasti istuvat, vahvapohjaiset tossut.
 • Retkeilijän on syytä osata tavallisimmat ensiaputoimenpiteet. Muista ottaa mukaasi koiran ensiapulaukku ja ohjeet erilaisten tapaturmien varalta.
 • Tallenna puhelimeesi retkialueen lähimmän päivystävän eläinlääkärin puhelinnumero.
 • Suojaa koira ulkoloisilta ja ikäviltä, verta imeviltä inisijöiltä.
 • Muista koiran nesteyttäminen. Koira ei usein osaa juoda tarpeeksi vettä, niin hassulta kuin se kuulostaakin. FitDog-tuotteet saavat koiran juomaan paremmin ja sisältävät helposti hyödynnettävää energiaa.
 • Reppuselän retkievääksi suosittelemme erinomaisen laadukasta, järkevästi annospakattua täysravintoa.

Kuuma kesäpäivä vai viileä syyssää?

Muista, että kuuma ilma rasittaa patikalla kulkijaa. Koira viilentää itseään mielellään rypemällä kosteikoissa, jolloin sen vatsa ja rintakehä saavat tarpeellisen viilennyksen. Anna koirasi tehdä näin!

 • Jos koira ei itse hakeudu viilentämään itseään, voit sivellä sen vatsaa ja rintaa haalealla vedellä ja pukea sille viilennyshuivin.
 • Pidä säännöllisiä taukoja ja lepää päivän kuumin hetki. Nautiskele samalla maisemista.

Viilenevät alkusyksyn illat, kylmä tuuli ja maastossa vietetyt yöt kurittavat koiran lihaksistoa. Jos retkeilet vuodenaikana, jolloin ikävä ilma on mahdollinen, pakkaa mukaasi pieneen tilaan menevä, monikäyttöinen kuoritakki koiralle.

Kuiva koira on mukava kylkimyyry, kun yövyt maastossa teltan suojissa.

Lopuksi

Kun palaat koirasi kanssa sivistyksen pariin, vie se koirahierojalle. Näin varmistat, että retkellä väistämättä syntyvät lihasjäykkyydet saadaan hoidettua tehokkaasti.

Nautitaan luonnosta yhdessä parhaiden kavereiden kanssa!

4 Nimike(ttä)

/ sivu

Taulukkona  Listana 

Laskeva

4 Nimike(ttä)

/ sivu

Taulukkona  Listana 

Laskeva
 • Liittyviä tuotteita

Back to top