Pieneläimet - Pieneläinten hyvinvointi

Hoitotarvikkeet ja valjaat Pikkunakertajan tarpeet voivat vaikuttaa vaatimattomilta, mutta ne on sitäkin tärkeämpää täyttää! Vitamiinien ja mineraalien tarpeesta huolehtiminen suojaa lemmikkiä puutostiloilta ja auttaa sitä selviämään stressaavista tilanteista. Erityisesti ne lemmikit, jotka eivät syö lajinsa mukaan räätälöityä täysravintoa, hyötyvät lisäravinteista. Muista myös turkin säännöllinen huolto! Lempeä turkinhoitohetki lisää sinun ja talttahampaisen ystäväsi yhteenkuuluvuuden tunnett Näytä lisää

Hoitotarvikkeet ja valjaat

Pikkunakertajan tarpeet voivat vaikuttaa vaatimattomilta, mutta ne on sitäkin tärkeämpää täyttää! Vitamiinien ja mineraalien tarpeesta huolehtiminen suojaa lemmikkiä puutostiloilta ja auttaa sitä selviämään stressaavista tilanteista. Erityisesti ne lemmikit, jotka eivät syö lajinsa mukaan räätälöityä täysravintoa, hyötyvät lisäravinteista.

Muista myös turkin säännöllinen huolto! Lempeä turkinhoitohetki lisää sinun ja talttahampaisen ystäväsi yhteenkuuluvuuden tunnetta, pitää lemmikin karvapeitteen kiiltävänä ja vilkastuttaa sen ihon verenkiertoa.

Pikkulemmikkien ulkoilun ABC

Ulkona tassuttelu ilahduttaa myös monia pikkulemmikkejä! Tassutuntuma muhevaan maahan innostaa kokeilemaan kaivamista, ja kuono vipattaa kiihkeästi jännittävistä tuoksuista. Selvitä ennen ulkoilupuuhia lemmikkisi lajityypilliset tarpeet: voiko sitä ulkoiluttaa valjaissa, onko se herkkä sääolosuhteille, minkälaisista olosuhteista se voisi nauttia?

  • Hämäräaktiiviset pikkujyrsijät (esim. hiiret, gerbiilit ja hamsterit) kokevat olonsa valoisalla, aukealla alueella turvattomaksi. Niille ulkoilu voi olla sangen pelottava kokemus.
  • Kaneille ja marsuille ulkoilu sopii parhaiten kesäaikaan. Etenkin marsu vilustuu herkästi.
  • Lemmikille tulee tarjota mahdollisuus päästä turvaan ja varjoon pesäkoloon tai omistajan syliin.
  • Älä koskaan päästä pienlemmikkiä ulos vapaana! Kesykin pikkukaveri voi säikähtäessään paeta ja piiloutua.
  • Jos viet pieneläimen ulkoilemaan valjaissa, anna sen totutella niihin ensin sisätiloissa. Samalla varmistut siitä, ettei ystäväsi pääse kiemurtelemaan vapaaksi ja karkaa. Valjaat kannattaa säätää napakasti istuviksi, mutta ne eivät saa häiritä lemmikin luonnollista liikkumista.
  • Jos haluat ulkoiluttaa lemmikkiä aitauksessa, pidä huoli, että vahdit sen touhuja. Pontevasti hyppivää tai kiipeilevää eläintä aitaus ei juuri pidättele. Katottomassa aitauksessa valvomaton lemmikki on alttiina koirien, kissojen ja petolintujen hyökkäyksille. Taitavasti kaivava fretti tai kani voi karata häkistä myös alakautta.

Toivotamme sinulle ja pikkuvipeltäjällesi mukavia ulkoiluhetkiä!

2021-11-01
alkaen 12,99
alkaen 12,99
  • Löytyy varastosta
  •