Rajaa tuotteet

Ruokinta

Eri kalalajeilla on erilaiset tarpeet ruokinnan suhteen, joten on tärkeää selvittää juuri omassa akvaariossa polskuttelevien kalojen lajityypilliset elinolosuhteet ja niille sopiva ravitsemus. Väärä ruokinta voi olla kohtalokasta kalakaverille. Esimerkiksi pohjakaloille on syytä tarjoilla juuri niiden tarpeisiin suunniteltua ruokaa.

  • Luonnossa elävät kalat käyttävät pääasiassa aikansa ruoan etsimiseen. Akvaariossa kiertelevä kala saattaa nopeastikin oppia, että ruoka tipahtaa aina samaan nurkkaan, ja päivystää siksi sitkeästikin ruokintapaikassa.
  • Kalat ovat kiinnostavia ja kauniita, mutta ne ovat myös erittäin kyvykkäitä tekemään havaintoja ja oppimaan uusia asioita. Kaloja voi virikkeistää ruoan avulla, ja tehdä näin sen elämästä kiinnostavampaa.
  • Vedessä pitkään kelluva tai pohjassa lojuva ylimääräinen ruoka tekee vedestä epähygieenisen. Tarjoa siksi ruokaa vain tuotepakkausten ohjeistuksien mukaan.
  • Loma-aikoina kun säännöllinen ruokinta on mahdotonta, voidaan väliaikaisesti käyttää erilaisia viikonloppuruokia.

Akvaarion asukkaiden hyvinvointia tulee tarkkailla säännöllisesti. Kalalajikohtaisen tiedon hankkiminen, hyvä akvaariohygienia ja riittävän elintilan varaaminen kaloille, saa vedenalaiset polskijat pysymään tyytyväisinä.

Tuotteet 1-21 / 37

/ sivu
Sivu:
  1. 1
  2. 2

Taulukkona  Listana 

Laskeva

Tuotteet 1-21 / 37

/ sivu
Sivu:
  1. 1
  2. 2

Taulukkona  Listana 

Laskeva
  • Liittyviä tuotteita

Back to top