Rajaa tuotteet

Kanin häkki

Kanin häkin sijoittelussa ja sisustamisessa tulee huomioida, että se on luonnossa saaliseläin – pienen ystäväsi tulee siis tuntea olonsa turvalliseksi omassa asumuksessaan. Vaikka töpöhäntäsi saisikin liikuskella pääsääntöisesti vapaana, häkki on silti hyödyllinen hankinta: viihtyisäksi sisustettu ja tarpeeksi tilava häkki on täydellinen turvapaikka, jonne kani voi vetäytyä kaivatessaan omaa rauhaa.  

Toisaalta on myös tärkeää muistaa, että vaikka lemmikillä on mukavaa ja turvallista omassa kodissaan, kaikkien häkissä majailevien kanien tulisi päästä liikuskelemaan vapaana päivittäin. Riittävällä liikunnalla voidaan ehkäistä monia sairauksia ja käytöshäiriöitä.

Miten sisustan kanin häkin?

Lemmikin elämänlaatua voi parantaa hyvin yksinkertaisilla keinoilla, kuten riittävän suurella ja viihtyisästi sisustetulla asumuksella. Nappaa siis talteen alla olevat sisutusvinkit:

 

  • Sopivaa kuiviketta ja pesämateriaalia.
  • Suojaisa pesämökki.
  • Ruokakuppeja ja vesipullo.
  • Lelujaja hampaita lyhentävää purupuuhaa.
  • Kanit ottavat häkistä yleensä yhden nurkan käymäläkseen. Vessanurkan siivoaminen käy käden käänteessä, ja se kannattaakin siivota päivittäin jo ihan lemmikin mukavuuden takia, mutta myös hajuhaittojen minimoiseksi. Siivoamista helpottaa huomattavasti kaneille ja jyrsijöille tarkoitettu kulmavessa, jonka käytön pitkäkorvat oppivat yleensä nopeasti.

4 Nimike(ttä)

/ sivu

Taulukkona  Listana 

Laskeva

4 Nimike(ttä)

/ sivu

Taulukkona  Listana 

Laskeva
  • Liittyviä tuotteita

Back to top