Show Dog

Ihan jokainen koira on kaunis, mutta joskus säihkykäpälää täytyy vähän etsiskellä kuraisten karvojen ja tahmaisten tassujen keskeltä.

Kun turkki on puhdas ja puunattu, näkyvät kuonolaisesi jalot piirteet selkeästi. Näyttelykehiä valloitettaessa, myös rodunomainen trimmaus on tarpeen! Kaikki trimmaus- ja siistimispalvelut voi myös teettää ammattilaisilla.

Näin valmistaudut näyttelyyn

Näyttelykehässä tärkeimpiä arvioitavia asioita ovat muun muassa lemmikin liikkeet, rakenne ja rodulle tyypillinen karvapeite.

  • Jotta tuomari näkee arvosteltavan karvakorvan ylvään kehon mahdollisimman tarkasti, tulee sillä olla ohut ja karvan väriin sointuva näyttelytalutin. Kromattu näyttelykaulain on myös kehien kestosuosikki.
  • Reilusti ennen näyttelypäivää, pese ja käsittele koira huolella Show Dog:in ammattitason harjoilla. (Rodusta riippuen.)
  • Leikkaa kynnet, siisti tassu- ja massukarvat sekä parta- ja korvakarvat.

Muistathan myös hyvissä ajoin tarkistaa, että koiran rokotukset ovat voimassa! Virallinen rekisteröintitodistus sekä rokotustodistus tarvitaan mukaan näyttelyyn.

Harjoittele koiran esittämistä
Koiran tulisi osata kulkea kauniisti kehässä ja sen ulkopuolella, ja siksi harjoittelu onkin välttämätöntä. Sen lisäksi, että käpäläviikari osaa liihotella lennokkaasti eri askellajeissa, tulee sen myös sietää tuomarin käsittelyä. Pienemmät koirakaverit opetetaan seisomaan paikallaan pöydän päällä tarkastelun ajan. Myös hampaiden katsomista on hyvä harjoitella etukäteen. Kun karvakorva osaa esitellä hammaskalustoa kauniisti, sillä on itsellä turvallinen olo, eivätkä tuomarin käpälät tarvitse tikkejä puolustautumisen seurauksena.

Näyttelykoulutus tapahtuu kuten minkä tahansa asioiden opettaminen – palkitsemalla koiraa runsaasti halutusta käytöksestä!

Kun H-hetki vihdoin koittaa, pyri pysymään rauhallisena ja rentona. Koirasi aistii hetkessä mielentilasi ja vastaa siihen omalla käytöksellään. Omistajan letkeä meininki on onnistuneen suorituksen perusta. Tsemppiä näyttelykehään!

Vinkki
Katso video, ja tutustu pitkän karvan hoitovinkkeihin täältä.
Katso video, ja tutustu lyhyen karvan hoitovinkkeihin täältä.

Tuotteet 1-21 / 62

/ sivu
Sivu:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Taulukkona  Listana 

Laskeva

Tuotteet 1-21 / 62

/ sivu
Sivu:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Taulukkona  Listana 

Laskeva

Back to top