Vinkit ja artikkelit

Vinkit ja artikkelit

Koirat, kissat ja muut pienet lemmikit rikastuttavat elämäämme päivittäin. Ihana lemmikkiarki tuo mukanaan paljon ilonaiheita, mutta joskus myös yllättäviäkin haasteita. Me haluamme tehdä sinun ja parhaan karvakamusi elämästä helpompaa, iloisempaa ja turvallisempaa. Olemme apunasi kaikkina aikoina ja kaikissa tilanteissa.

Tietosisältömme laajenee jatkuvasti, joten piipahda tällä sivulla aika ajoin tutustumassa uusiin artikkeleihin. Mikäli toivoisit artikkelia jostain tietystä aiheesta, laita meille viestiä! Ilmianna artikkelitarve osoitteeseen asiakaspalvelu@mustijamirri.fi

Paras märkäruoka koiralle

 

Koiran ruokinta

 

 

Haluaisitko tarjota koirallesi laadukasta ravintoa, mutta kaikenkirjavien ruokapakkausten ja erilaisten suositusten viidakossa valintojen tekeminen tuntuu haastavalta?

Lue tästä artikkelista, miten tunnistat laadukkaan märkäruoan!

Miksi märkäruoka?

 • Laadukkaiden märkäruokien lihapitoisuus on usein korkea ja siksi lihansyöjän ruoansulatuksen omaava koira pystyy  hyödyntämään sen hyvin.
 • Lihapitoinen märkäruoka on vähäkalorisempi vaihtoehto ja maistuu myös nirsommalle!
 • Toimii erinomaisesti raakaruokailijan matkaeväänä. Lue lisää koiran raakaruokinnasta täältä!
 • Täysravinto-merkitty märkäravinto on helppo tarjota sellaisenaan, mutta märkäruoalla höystetty kuivaruoka-annoskin on monelle kuonokulinaristille mieleinen ateria!

Kaukonäköinen kustannuslaskelma

Sairaudet heikentävät aina koiran elämänlaatua ja kurittavat omistajan kukkaroa kohonneina eläinlääkäri- ja lääkintäkuluina. Omistajan voisikin olla hyvä arvioida ruokinnan kuluja myös lemmikin terveyden näkökulmasta. Laadukkaatkaan ruoat eivät paranna sairauksia, mutta lemmikille biologisesti sopiva ravinto nostaa eläimen vireyttä ja elinvoimaa. Hyvä vastustuskyky ja kokonaisvaltainen hyvinvointi saattavat puolestaan ennaltaehkäistä monia ongelmia.

Miksi laadukkaat märkäruoat maksavat enemmän?

Hintaerot heikkolaatuisten ja ravintosisällöltään erinomaisten ruokien välillä saattavat äkkiseltään vaikuttaa suurilta. Mistä laadukkaan märkäruoan hinta muodostuu? Entä miten erotat heikkolaatuisen ruoan hyvästä? Kiiltävät pakkaukset ja hienot mainoslauseet eivät suinkaan aina tarkoita, että itse ravintosisältö olisi laadukasta. On siksi suositeltavaa opetella silmäilemään tuotteen perustiedot pakkauksesta. Ja näin se käy:

Muonanmetsästäjän muistilista

Laadukkaat märkäruoat:

 • Laadukkaissa märkäruoissa käytetään korkealaatuista tuorelihaa runsaasti. Liha on koiralle biologisesti parasta ravintoa. Tarkista siis aina tuotteen tuorelihapitoisuus.
 • Mitä tarkemmin lihan lähde on ilmoitettu, sitä paremmin voit luottaa sen laatuun.
 • Laadukkaissa märkäruoissa ei ole käytetty keinotekoisia väri-, maku- tai säilöntäaineita. Kulinaristia hivelevä maku tulee aidosta lihasta.
 • Useimmat korkealaatuiset märkäruoat ovat hypoallergeenisia, eli ne eivät sisällä yleisimmin allergioita aiheuttavia raaka-aineita, kuten viljoja.

Laadukkaat märkäruoat koiralle

Heikompilaatuiset märkäruoat

 • Heikompilaatuisissa märkäruoissa on pääraaka-aineena usein ”liha ja eläinperäiset tuotteet” ja ”kasviperäiset tuotteet”.
 • Tarkista, ettei tuotteessa ole sokereita.
 • Tarkista myös, että märkäruoka ei sisällä keinotekoisia säilöntäaineita. Lemmikinruoat kuuluvat rehulainsäädännön piiriin ja niissä voidaan siksi käyttää monenkirjavia säilöntäaineita.

Täysravinto vai täydennysravinto

Lain mukaan (rehulainsäädäntö) lemmikinruokapakkauksesta tulee ilmetä, onko kysymyksessä täys- vai täydennysravinto. Täysravinto täyttää sellaisenaan koiran jokapäiväiset tarpeet, kun taas täydennysravinto ei ole ravintosisällöltään tasapainotettua, joten sen rinnalla on suositeltavaa tarjota esimerkiksi kuivaruokaa.

 • Voit ruokkia koirasi vaikka pelkällä märkäruolla, jos tuote on täysravinto.
 • Täydennysravinto soveltuu hyvin kuivamuonan rinnalle ruokavaliota täydentämään.

Tarkista siis tuotepakkauksesta ravintosisällön lisäksi onko ruoka täys- vai täydennysravintoa erityisesti silloin, jos koirasi syö pääasiallisena ravintonaan märkäruokaa.

Paras märkäruoka koiralleni?

Jokainen koira on yksilö, jolla on myös yksilölliset tarpeet ravinnon suhteen. Se mikä on toiselle lemmikille parasta ruokaa, ei ehkä sovi toiselle. Monien asiakkaidemme koirien sekä henkilökuntamme lemmikkien hyväksi havaittuja suosikkiruokia ovat:

Tiesitkö, että valikoimastamme löydät märkätäysravintoja eri-ikäisille koirille ja erilaisiin tarpeisiin, kuten ylipainoisille, herkkävatsaisille, yleisistä allergioista kärsiville sekä ihon ja turkin hyvinvoinnin tueksi! Tutustu laajaan märkäruokavalikoimaamme täällä!

Viihdevinkki: Täytä aamulla Kong-lelu märkäruoalla, ja laita lelu ruokineen pakastimeen päivän ajaksi. Ilta sujuu rattoisasti, kun koira puuhastelee tyytyväisenä ihanan yllätyslelun kanssa!