Rajaa tuotteet

Kuonopanta

Jääkeli ja viisikymmentä kiloa pontevaa koiravoimaa? Huonostihan siinä käy. Hanki lempeä loppu koirasi huonolle hihnakäytökselle, tilaa kuonopanta!

Kuonopanta estää tehokkaasti useimpia koiria vetämästä. Koiran kiskoessa sen pää ja etuosa kääntyvät kohti ulkoiluttajaa heikentäen mahdollisuutta vetää hihnassa. Koiran kääntyessä ja hihnan löystyessä palkitse koiraa makupalalla. Näin opetat sille helpolla tavalla, että sinun vierelläsi kulkeminen on kannattavampi käytös kuin temmeltäminen taluttimessa.

Koiran totuttaminen kuonopantaan

Suurin osa koirista tottuu pian kuonopantaan. Ennen kuin lähdet karvakamusi kanssa ulkoilemaan kera kuonopannan, totuta koirasi aluksi sisällä sen käyttämiseen. Tutustu rauhassa myös itse siihen, miten kuonopanta toimii taluttimen kanssa.

  • Kun tutustutat koirasi kuonopantaan, palkitse sitä avokätisesti herkuilla.
  • Kytke koirasi sisätiloissa aluksi vain pieneksi hetkeksi kuonopannasta taluttimeen ja palkitse jälleen runsaasti.
  • Poista tämän jälkeen kuonopanta heti.

Kun olet totuttanut koirasi pitämään kuonopantaa sisätiloissa ja osaat itse toimia sen kanssa, voit aloittaa sen käyttämisen ulkona, aluksi lyhyemmillä kävelyillä.

Suosittelemme käyttämään kuonopantaa monitoimitaluttimen kanssa. Taluttimen toinen pää kytketään kuonopantaan ja toinen lukko kaulapantaan. Tämä lisää koiran turvallista hallintaa.

Huomioi nämä!

Kuonopantaa ei tule koskaan käyttää kelataluttimen eli flexin kanssa!

Kelataluttimen toimintamekanismiin kuuluu, että koira saa lisää liikkumavapautta hentoisella vedolla, joka vapauttaa flexiä kahvaosasta lisää. Signaali on koiralle hämmentävä. Kuonopanta kiristyy, mutta liikkumavapaus laajenee. Epäjohdonmukainen signaali tekee hihnakäytöksen oppimisesta mahdotonta.

Kelataluttimessa koira saattaa yhtäkkiä rynnistää usean metrin matkan, joka päättyy voimakkaaseen nykäykseen taluttimen pituuden loppuessa. Yhtäkkinen tärsky voi olla niin voimakas, että koiran niska vahingoittuu!

Jatkuvaa kiskomista kuonopannasta huolimatta?

Jotkut koirayksilöt eivät ajankaan kanssa kulje kauniisti kuonopanta päässä. Jos koira vetää kaiken aikaa kuonopannasta huolimatta, sen pää ja niska ovat jatkuvassa virheasennossa. Tämä kuormittaa koiran niskaa ja selkärankaa ja voi aiheuttaa voimakkaita kiputiloja.

Tällöin suosittelemme ottamaan käyttöön reaktiovaljaat kuonopannan sijaan.

 

Lue täältä, kuinka voit palkita koiraa ns. tosielämän palkkioilla, kuten haistelulla ja reippaalla kävelyllä!

 

4 Nimike(ttä)

/ sivu

Taulukkona  Listana 

Laskeva

4 Nimike(ttä)

/ sivu

Taulukkona  Listana 

Laskeva
  • Liittyviä tuotteita

Back to top