Eläinlääkäri

Eläinlääkäri

KATSO TOIMIPISTEET JA VARAA AIKA >

ETÄELÄINLÄÄKÄRI >

OLETKO TULOSSA VASTAANOTOLLE?

Eläinlääkäri auttaa ehkäisemään ja parantamaan sairauksia, ja ongelmien nostaessa päätään ensimmäinen osoite on aina lääkäri. Mustin ja Mirrin eläinlääkäri tekee perusterveydenhuollon toimenpiteet lempeästi ja eläinystäväsi ehdoilla. Tavoitteemme on tarjota mahdollisimman stressitön eläinlääkärikokemus.

Jos esim. leikkaustiloja tai kuvantamislaitteita vaativat jatkotoimenpiteet ovat tarpeen, teemme etenemissuunnitelman omistajan kanssa yhdessä.

Muutama esimerkki palveluista:

Terveystarkastukset

Eläinlääkäri tutkii lemmikin perusteellisesti ja antaa mahdollisia hoito-ohjeita, jokaisella käynnillä. Varaa terveystarkastus kun tarvitset koirallesi terveystodistuksen vakuutusta varten, lemmikki on juuri tullut uuteen kotiin tai et ole varma, onko koirallasi jokin epätavallinen oire. Varaa aika terveystarkastukseen myös, jos lemmikkisi korvat, silmät tai iho oireilevat, olet havainnut lemmikilläsi patin tai haluat, että eläinlääkäri tarkastaa lemmikin suun ja hampaiden terveyden ilman rauhoitusta. 

45 min 62 € + käynnillä käytetyt tarvikkeet, mahdolliset toimenpiteet, näytteiden tutkimukset ja lääkkeet

Rokotukset

Sekä kissa että koira tarvitsevat mahdollisen varhaisrokotuksen lisäksi rokotukset 12 ja 16 viikon iässä. Rokotukset tehostetaan ensimmäisen kerran aikaisintaan vuoden iässä, viimeistään vuoden kuluttua 16 vk:n iässä annetusta rokotuksesta. Jatkossa kotikoiran ja -kissan rokotukset tehostetaan kolmen vuoden välein, poikkeuksena koirilla kennelyskä ja leptospira, kissoilla kissaflunssat, jotka tehostetaan tarvittaessa vuosittain. Vuosittaista rokotusta leptospiraa vastaan suosittelemme koirille, joiden on tarkoitus matkustaa pohjoismaiden ulkopuolelle. Varhaisrokotusta (noin 9 vk:n iässä suosittelemme pennuille, joiden emän rokotussuoja on ollut puutteellinen, emän maidontuotanto pennuille on ollut puutteellista tai omistajalle on tärkeää saada osallistua pentutreffeille mahdollisimman aikaisin.

Huomioithan, että etenkin pennun loishäätö suolinkaisten varalta on tärkeä tehdä noin viikko ennen ensimmäistä rokotuskäyntiä. Vaihtoehtona aikuisen koiran/kissan loishäädölle suosittelemme ulostenäytteen tutkituttamista mahdollisten loisten varalta. Näin vähennetään luontoon kuuluviin eliöihin kohdistuvaa turhaa lääkekuormaa ja pienennetään resistenssin kehittymistä loislääkkeille. Rokottamalla vain loisista vapaat lemmikit varmistamme, että rokotus antaa parhaan mahdollisen suojan lemmikille.

Rokotukselle varatulla käynnillä eläinlääkäri tutustuu lemmikkiinne ja tutkii sen huolella ennen rokottamista. Käynnille varataan reilusti aikaa (30 – 45 min), jotta lemmikille jää käynnistä hyvä ja miellyttävä kokemus ja asiakkaan mieltä mahdollisesti askarruttaviin kysymyksiin voidaan rauhassa keskittyä.

Muistathan ottaa rokotuskäynnille aina mukaan lemmikin ensimmäisellä eläinlääkärikäynnillä saadun terveyskortin ja mahdollisen passin.

  • 9 ja/tai 12 vk:n iässä annettu rokotus koiralle parvo- penikkatauti- ja kennelyskäviruksia sekä tarttuvaa maksatulehdusta (koiran 4 rokotus) vastaan (45 min 75 €).
  • 12-14 vk:n ikäinen kissa rokotetaan kissaruttoa ja kissaflunssia (kissan 3 rokotus) vastaan (45 min 75 €)
  • 16 vk:n ikäisille lemmikeille annettavat rokotukset: koirille 4 rokotus ja rokotus raivotautia vastaan, kissoille 3 rokotus ja tarvittaessa rokotus raivotautia vastaan. (30 min 60 €)

Huomaathan varata 15 minuutin lisäajan (+26 €), jos lemmikki on tulossa ensimmäiselle käynnille Mustin ja Mirrin eläinlääkärille. 9 tai 12 vk:n ikäisen lemmikin käyntiin uuden asiakkaan aika on lisätty jo valmiiksi. Koirat rokotetaan 4 rokotuksella + raivotautia vastaan ja kissat 3 rokotuksella ja ulkoilevat kissat myös raivotautia vastaan (40 min 60 € + rokotteiden tukkuhinta, noin 15 €)

Korvavaivat

Jos lemmikki rapsuttelee korviaan, kavahtaa korviin koskemista, ravistelee tai pyörittelee päätään, tai huomaat sen korvissa eritettä, on syytä tulla näyttämään lemmikkiä eläinlääkärille. Ethän puhdista lemmikin korvia 24 tuntiin ennen käyntiä. Pitkittyvät korvatulehdukset voivat kroonistua ja vaikuttavat myös kuuloon. Jos korvat vaivaavat, varaa aika terveystarkastukseen.

Passi

Lemmikit tarvitsevat passin EU:n sisäiseen liikkumiseen. Passia varten eläinlääkäri tutkii lemmikin terveyden ja passiin voidaan merkitä aiemmin annetut rokotukset, jos lemmikille on asetettu siru ja se on myös tarkastettu jokaisella rokotuskerralla.  Huomaathan, että passin saanut lemmikki saa matkustaa vasta 3 vk:n kuluttua raivotautirokotuksen antamisen jälkeen, kun rokotus on annettu lemmikille ensimmäisen kerran tai edellisen raivotautirokotuksen voimassaolo on ehtinyt umpeutua ennen uusintarokotusta.

  • 30 min 55 €

Kontrollikäynti

Jos olet aiemmin käynyt näyttämässä lemmikkiäsi eläinlääkärille ja hän on pyytänyt, että hoidon teho varmistetaan tietyn ajan kuluttua, varaa aika kontrollikäynnille. Huomaa, että tämä käynti on varattava samalle eläinlääkärille, joka aloitti lemmikin kyseisen vaivan hoitamisen.

  • 30 min 45 € + käynnillä käytetyt tarvikkeet, mahdolliset toimenpiteet, näytteiden tutkimukset ja lääkkeet

Kemiallinen kastraatio

Kemiallinen kastraatio on lääkeaineimplantti, joka asetetaan koiran nahan alle. Implantti vaikuttaa 6 kuukauden ajan, jonka aikana nähdään kastraation vaikutus koiran käytökseen. Vaikutusajan jälkeen hormonitoiminta palaa ja näin ollen vaikutus ei ole pysyvä. Kemiallisen kastraation avulla voidaan todeta, onko mahdollisen kirurgisen kastraation myötä tulevat käytösmuutokset positiivisia vai negatiivisia.  Kemiallisessa kastraatiossa käytettävällä lääkeaineimplantilla on kahden vuoden varoaika Kennelliiton antidopingohjeistuksessa.

Mikäli harkitsette kemiallista kastraatiota käytösongelman vuoksi, suosittelemme keskustelemaan myös eläintenkouluttajan kanssa, jotta saatte koulutusohjeet toivottavien käytösmuutosten tueksi. Kemiallinen kastraatio ei yksinään ole ratkaisu esim. ohitusongelmiin, vaan aina tarvitaan myös koulutusohjelma käytösmallien muuttamiseen.

  • 45 min 185 €

Harjoituskäynti eläinlääkärille                 

Harjoituskäynnillä lemmikkisi pääsee tutustumaan eläinlääkäriimme ja hänen vastaanottotilaansa. Samalla lemmikkisi saa arvokasta kokemusta vieraan ihmisen tekemästä käsittelystä. Tämä helpottaa kaikkien hoitotoimenpiteiden suorittamista tulevaisuudessa niin kotona, eläinlääkärissä kuin vaikka näyttelyssäkin. Harjoituskäynti tehdään aina lemmikkisi ehdoilla ja sen yksilölliset tarpeet huomioiden. Käynti sopii erinomaisesti myös lemmikille, jolla on aiempia huonoja kokemuksia eläinlääkärikäynneistä. Huomioithan että tällä palvelulla ei tehdä rokotuksia eikä muita toimenpiteitä, mutta niille voidaan varata sopiva aika yhdessä eläinlääkärin kanssa. Harjoituskäynnin kesto on 15min.

 

Mustin ja Mirrin uusi palvelu kanta-asiakkaille - Etäeläinlääkäri

  • neuvoja akuutteihin ja kroonisiin vaivoihin ilman yhteyden aikarajoitusta
  • vastaanotto ilman ajanvarausta netissä chatin ja kuva-, puhe- tai videoyhteyden välityksellä Mustin ja Mirrin kanta-asiakkaille
  • ohjeet jatkotutkimuksiin hakeutumisesta
  • suositukset mahdollisista jatkotoimista päivystyksessä tai tavallisella eläinklinikan vastaanotolla

Etäeläinlääkärin vastaanotto toimii netissä chatin ja kuva-, puhe- tai videoyhteyden välityksellä. Voit olla yhteydessä Etäeläinlääkäriin paikasta riippumatta - vaikka mökiltä, ulkomaanreissulta, metsälenkiltä tai kotisohvalta. Tarvitset vain toimivan internetyhteyden. Palvelun käyttö on helppoa, vaivatonta ja kiireetöntä. Riittää kun rekisteröidyt ja alat käyttää palvelua. Ei ajanvarausta, vaan välitön pääsy eläinlääkäriin lähes milloin ja mistä vain!

Lue lisää Etäeläinlääkäristä

Etäeläinlääkäri