Eläinlääkäri

Eläinlääkäri

KATSO TOIMIPISTEET JA VARAA AIKA >

ETÄELÄINLÄÄKÄRI >

OLETKO TULOSSA VASTAANOTOLLE?

Eläinlääkäri auttaa ehkäisemään ja parantamaan sairauksia, ja ongelmien nostaessa päätään ensimmäinen osoite on aina lääkäri. Mustin ja Mirrin eläinlääkäri tekee perusterveydenhuollon toimenpiteet lempeästi ja eläinystäväsi ehdoilla. Tavoitteemme on tarjota mahdollisimman stressitön eläinlääkärikokemus. Eläinlääkärin vastaanotto löytyy Espoon Suomenojan myymälästämme. Muualla Suomessa eläinlääkäri palvelee etänä, Mustin ja Mirrin etäeläinlääkäri-palvelun kautta.

Jos esim. leikkaustiloja tai kuvantamislaitteita vaativat jatkotoimenpiteet ovat tarpeen, teemme etenemissuunnitelman omistajan kanssa yhdessä.

Musti ja Mirrin lemmikkien terveydenhuoltoon ja hyvinvointiin perehtynyt eläinlääkäri auttaa neuvomalla omistajaa lemmikin sairauksien ehkäisystä ja lemmikkien hyvinvoinnista. Eläinlääkäri tekee perusterveydenhuollon toimenpiteet lempeästi ja eläinystäväsi ehdoilla. Varaamme jokaiselle lemmikille reilusti aikaa vastaanotolla, sillä tavoitteemme on tarjota mahdollisimman stressitön eläinlääkärikokemus sekä lemmikille että lemmikin omistajalle.

Jos lemmikin todetaan tarvitsevan vaativampaa sairauden hoitoa, leikkaustiloja ja/tai kuvantamislaitteita, eläinlääkäri auttaa omistajaa suosittelemalla kyseiseen vaivaan hyvin perehtynyttä eläinlääkäriä. Tarvittaessa hoitoon pääsyn nopeuttamiseksi eläinlääkäri voi tehdä potilaalle lähetteen.  

Huomaathan varata 15 minuutin lisäajan (+26 €), jos lemmikki on tulossa ensimmäiselle käynnille Mustin ja Mirrin eläinlääkärille. 9 tai 12 vk:n ikäisen lemmikin käyntiin uuden asiakkaan aika on lisätty jo valmiiksi.

Hinnat palveluille löytyvät ajanvarauksen teon yhteydestä täältä. Lisää tietoa palveluista löydät myös palveluiden perässä olevan "i" infokentän avaamalla.

Muutama esimerkki palveluista:

Koiran Terveystarkastus

Eläinlääkäri tutkii lemmikin huolellisesti ja antaa mahdollisia hoito-ohjeita jokaisella käynnillä. Varaa aika terveystarkastukseen, jos tarvitset koirallesi terveystodistuksen vakuutusta varten, lemmikki on juuri tullut uuteen kotiin tai et ole varma, onko koirallasi jokin epätavallinen oire. Varaa aika terveystarkastukseen myös, jos lemmikkisi korvat, silmät tai iho oireilevat tai haluat, että eläinlääkäri tarkastaa lemmikin suun ja hampaiden terveyden ilman rauhoitusta. 

Jos lemmikki rapsuttelee korviaan, kavahtaa korviin koskemista, ravistelee tai pyörittelee päätään, tai huomaat sen korvissa eritettä, on syytä tulla näyttämään lemmikkiä eläinlääkärille. Ethän puhdista lemmikin korvia ainakaan 24 tuntiin ennen käyntiä. Pitkittyvät korvatulehdukset voivat kroonistua ja vaikuttavat myös kuuloon. 

Koiran ja kissan rokotukset

  • Koirien rokotussuositukset muuttuivat 1.6.2023. Muistathan ottaa rokotuskäynneille mukaan lemmikin ensimmäisellä eläinlääkärikäynnillä saadun terveyskortin ja mahdollisen passin.
  • Parvovirus on koiranpennuille isoin riski ja tartunnan estämiseksi suositellaan ensimmäistä rokotusta annettavaksi 8 – 9 viikon iässä. Kasvattajatkin voivat rokotuttaa pennut pentutarkastuksen yhteydessä, kunhan rokottaminen ei tapahdu ennen 6 viikon ikää.
  • Seuraava rokotus penikkatautia, parvovirusta, tarttuvaa maksatulehdusta ja kennelyskää vastaan (nelosrokotus) koiranpennulle kannattaa antaa sen täytettyä 12 viikkoa. Raivotautia vastaan voidaan joko rokottaa samalla yli 12 viikon iässä annettavalla rokotuskäynnillä tai varata uusi rokotuskäynti noin 16 viikon ikäiselle koiranpennulle. Tätä suosittelemme etenkin, jos pentua ei ole nuorempana jo kertaalleen rokotettu.
  • Nelosrokotukset tehostetaan yli 12 viikon iässä annetun rokotuksen jälkeen jatkossa kolmen vuoden välein. Raivotautirokotus tehostetaan vuoden kuluttua ensimmäisestä raivotautirokotuksesta ja sen jälkeen kolmen vuoden välein. Kennelyskää vastaan rokotus tehostetaan tarvittaessa vuosittain. Pohjoismaiden ulkopuolelle matkustavan lemmikin rokotustarpeesta leptospiroosia vastaan kannatta keskustella hoitavan eläinlääkärin kanssa käynnillä.
  • Kissanpennun rokottaminen kissaruttoa vastaan on tärkeää myös kissalle, joka ei ulkoile. Kissaruttorokotus annetaan kahdesti 3-4 viikon välein. Ensimmäinen rokotus annetaan 8-9 viikon iässä ja seuraava yli 12 viikon ikäiselle kissanpennulle. Kissaruttorokotus uusitaan jatkossa 3 vuoden välein.
  • Kissaruttorokotuksen yhteydessä kissa saa rokotuksen myös kissaflunssia vastaan. Kissaflunssarokotus tehostetaan tarvittaessa vuosittain. Kissaflunssia vastaan kannattaa rokottaa erityisesti kissat, jotka tapaavat paljon muita kissoja. Ulkoileva kissa on hyvä rokottaa myös raivotautia vastaan: ensimmäinen rokotus raivotautia vastaan annetaan yli 12 viikon ikäiselle kissanpennulle. Rokote tehostetaan kissan täytettyä vuoden ja jatkossa kolmen vuoden välein. 
  • Lue lisää koiran rokotuksista täältä. 
  • Lue lisään kissan rokotusohjelmasta täältä

Sisäloisten häätö

Pennun loishäätö suolinkaisten varalta on tärkeä tehdä pennun tultua kasvattajalta uuteen kotiin. Samaan aikaan on syytä häätää suolinkaiset myös talouden muilta saman lajin lemmikeiltä. Loishäätöjä suositellaan tehtävän vähintään kahdesti. Parhaassa tapauksessa peräkkäisten loishäätöjen väli on kaksi viikkoa.

Vaihtoehtona etenkin aikuisen koiran/kissan loishäädölle suosittelemme ulostenäytteen tutkituttamista mahdollisten loisten varalta. Näin vähennetään luontoon kuuluviin eliöihin kohdistuvaa turhaa lääkekuormaa ja pienennetään resistenssin kehittymistä loislääkkeille. Yliopiston apteekeista voi ostaa ”Madoton?” -paketin, jossa lemmikin ulostetta voi lähettää tutkittavaksi sisäloisten varalta.

Rokottamalla vain loisista vapaat lemmikit varmistamme, että rokotus antaa parhaan mahdollisen suojan lemmikille.

Koiran Passi

Lemmikit tarvitsevat passin EU:n sisäiseen liikkumiseen. Passia varten eläinlääkäri tarkastaa lemmikin terveyden ja varmistaa, että asiakas ymmärtää lemmikin matkustamiseen liittyvät terveydelliset riskit.  

Ainoastaan jos lemmikin voimassa olevan raivotautirokotuksen on antanut sama eläinlääkäri, joka myöntää passin, passiin voidaan merkitä aiemmin annettu raivotautirokotus. Huomaathan, että passin saanut lemmikki saa matkustaa vasta 3 vk:n kuluttua raivotautirokotuksen antamisen jälkeen, kun rokotus on annettu lemmikille ensimmäisen kerran tai edellisen raivotautirokotuksen voimassaolo on ehtinyt umpeutua ennen uusintarokotusta.

HUOM! Jos lemmikki ei ole saanut raivotautirokotusta samalta eläinlääkäriltä, jolle passiaika varataan, passia varten on varattava aika rokotukselle ja rokotuksen lisäpalveluksi on varattava ”lemmikkipassi”.

Lue lisää koiran ja kissan passista täältä.

Eläinlääkärin kontrollikäynti

Jos olet aiemmin käynyt näyttämässä lemmikkiäsi eläinlääkärille ja hän on pyytänyt, että hoidon teho varmistetaan tietyn ajan kuluttua, varaa aika kontrollikäynnille. Huomaa, että tämä käynti on varattava samalle eläinlääkärille, joka aloitti lemmikin kyseisen vaivan hoitamisen.

Kemiallinen kastraatio koiralle

Kemiallinen kastraatio saadaan aikaan lääkeaineimplantilla, joka asetetaan koiran nahan alle. Implantti vaikuttaa 6 kuukauden ajan, jonka aikana nähdään kastraation vaikutus koiran käytökseen. Lisäpalveluna voi varata ajan 12 kk:n implantin asettamiseksi. Vaikutusajan loputtua hormonitoiminta palaa ennalleen, joten vaikutus ei ole pysyvä. Kemiallisen kastraation avulla voidaan arvioida, onko mahdollisen kirurgisen kastraation myötä tulevat käytösmuutokset positiivisia vai negatiivisia.  

Kemiallisessa kastraatiossa käytettävällä lääkeaineimplantilla on kahden vuoden varoaika Kennelliiton antidopingohjeistuksessa.

Mikäli harkitsette kemiallista kastraatiota käytösongelman vuoksi, suosittelemme keskustelemaan myös eläintenkouluttajan kanssa, jotta saatte koulutusohjeet toivottavien käytösmuutosten tueksi. Kemiallinen kastraatio ei yksinään ole ratkaisu esim. ohitusongelmiin, vaan aina tarvitaan myös koulutusohjelma käytösmallien muuttamiseen.

Harjoituskäynti eläinlääkärille                 

Harjoituskäynnillä lemmikkisi pääsee tutustumaan eläinlääkäriimme ja hänen vastaanottotilaansa. Samalla lemmikkisi saa arvokasta kokemusta vieraan ihmisen tekemästä käsittelystä. Tämä helpottaa kaikkien hoitotoimenpiteiden suorittamista tulevaisuudessa niin kotona, eläinlääkärissä kuin vaikka näyttelyssäkin. Harjoituskäynti tehdään aina lemmikkisi ehdoilla ja sen yksilölliset tarpeet huomioiden. Käynti sopii erinomaisesti myös lemmikille, jolla on aiempia huonoja kokemuksia eläinlääkärikäynneistä. Huomioithan että tällä palvelulla ei tehdä rokotuksia eikä muita toimenpiteitä, mutta niille voidaan varata sopiva aika yhdessä eläinlääkärin kanssa. Harjoituskäynnin kesto on 15min.

Mustin ja Mirrin uusi palvelu kanta-asiakkaille - Etäeläinlääkäri

  • neuvoja akuutteihin ja kroonisiin vaivoihin ilman yhteyden aikarajoitusta
  • vastaanotto ilman ajanvarausta netissä chatin ja kuva-, puhe- tai videoyhteyden välityksellä Mustin ja Mirrin kanta-asiakkaille
  • ohjeet jatkotutkimuksiin hakeutumisesta
  • suositukset mahdollisista jatkotoimista päivystyksessä tai tavallisella eläinklinikan vastaanotolla

Etäeläinlääkärin vastaanotto toimii netissä chatin ja kuva-, puhe- tai videoyhteyden välityksellä. Voit olla yhteydessä Etäeläinlääkäriin paikasta riippumatta - vaikka mökiltä, ulkomaanreissulta, metsälenkiltä tai kotisohvalta. Tarvitset vain toimivan internetyhteyden. Palvelun käyttö on helppoa, vaivatonta ja kiireetöntä. Riittää kun rekisteröidyt ja alat käyttää palvelua. Ei ajanvarausta, vaan välitön pääsy eläinlääkäriin lähes milloin ja mistä vain!