Kaulurit

Koiran kaulurit, haavanhoito ja ensiapu Tekevälle sattuu ja tapahtuu, ja kaikkeen kannattaa eläinten kanssa varautua. Tärkeintä tapaturman sattuessa on ennakointi ja rauhallisena pysyminen. Kun ensiapua on harjoitellut ja käynyt mielessään etukäteen, on tosipaikan tullen toimiminen helpompaa. Pinnalliset ja pienet haavat paranevat yleensä hyvin kotihoidolla, kun ne puhdistetaan hyvin ja haavan puhtaudesta huolehditaan. Suuret ja runsaasti verta vuotavat haavat vaativat aina eläinlääkärin hoito Näytä lisää

Koiran kaulurit, haavanhoito ja ensiapu

Tekevälle sattuu ja tapahtuu, ja kaikkeen kannattaa eläinten kanssa varautua. Tärkeintä tapaturman sattuessa on ennakointi ja rauhallisena pysyminen. Kun ensiapua on harjoitellut ja käynyt mielessään etukäteen, on tosipaikan tullen toimiminen helpompaa.

Pinnalliset ja pienet haavat paranevat yleensä hyvin kotihoidolla, kun ne puhdistetaan hyvin ja haavan puhtaudesta huolehditaan. Suuret ja runsaasti verta vuotavat haavat vaativat aina eläinlääkärin hoitoa. Samoin pistohaavat, sillä ne voivat olla yllättävän syviä ja siksi kohtalokkaita. Erityisesti puremahaavat tai muut likaiset haavat vaativat usein myös antibioottihoitoa tulehdusten ehkäisemiseksi.

Haavojen hoidossa suojaus on A ja O 

Kun haavat suojataan likaantumiselta sekä liialta nuolemiselta, paranevat ne yleensä nopeasti ja tulehduksilta vältytään.

 • Muovinen kaulapantaan kiinnitettävä kauluri on hyödyllinen toipilasaikana, kun halutaan estää lemmikkiä pääsemästä käsiksi hoidettavaan alueeseen tai rapsuttelemasta esimerkiksi pään alueen haavoja.
 • Puhallettava kauluri häiritsee lemmikin näkökenttää vähemmän kuin muovikauluri. Sen kanssa syöminen ja juominen onnistuvat usein myös paremmin. Notkeimmat tapaukset saattavat kuitenkin onnistua puhallettavasta kaulurista huolimatta pääsemään käsiksi haavoihinsa, jolloin muovikaulurin pituus on valttia.
 • Joskus varmin tapa estää potilaan omatoiminen haavan tai ihottuman käpälöinti on haavapuku. Erityisesti sterilisaatioleikkauksen jälkeen haavapuku on erittäin hyödyllinen asuste, sillä se estää myös likaa pääsemästä leikkaushaavaan.
Lajittele
2 tuotetta
Hinta
- EUR
Tuotemerkki
Paino
- kg
Eläimen ikä
Lemmikin elämäntapa
Koiran koko
Kotimainen
Terveydentila
Kestotilattava tuote
Varastossa
 
Vapaa haku
Kaikki
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Rajaa tuotteet
Rajaa tuotteet
2 tuotetta
2022-02-01
alkaen 12,99
alkaen 12,99
 • Löytyy varastosta
 • 2018-02-24
  alkaen 5,99
  alkaen 5,99
 • Löytyy varastosta
 •