Vinkit ja artikkelit

Vinkit ja artikkelit

Koirat, kissat ja muut pienet lemmikit rikastuttavat elämäämme päivittäin. Ihana lemmikkiarki tuo mukanaan paljon ilonaiheita, mutta joskus myös yllättäviäkin haasteita. Me haluamme tehdä sinun ja parhaan karvakamusi elämästä helpompaa, iloisempaa ja turvallisempaa. Olemme apunasi kaikkina aikoina ja kaikissa tilanteissa.

Tietosisältömme laajenee jatkuvasti, joten piipahda tällä sivulla aika ajoin tutustumassa uusiin artikkeleihin. Mikäli toivoisit artikkelia jostain tietystä aiheesta, laita meille viestiä! Ilmianna artikkelitarve osoitteeseen asiakaspalvelu@mustijamirri.fi

Kissanristiäiset

kissanristiäiset

Kun uusi perheenjäsen muuttaa kotiin on aihetta juhlaan! Mikä olisikaan parempi tapa yllättää tuore isäntä tai emäntä kuin kutsua kavereita koolle. Kissanristiäiset tarjoavat myös hyvän tilaisuuden sosiaalistamiselle: kun kissataimi pääsee tutustumaan turvallisessa ympäristössä mukaviin ihmisiin sekä tuttuihin, positiiviset kokemukset seuraavat lemmikkisi mukana läpi sen elämän. 

Jotta kutsut onnistuisivat parhaalla mahdollisella tavalla, käpälöi käytännön vinkit alta talteen:

  • Mitä lahjaksi? No lahjakori tietysti! Korina voi toimia ihanan pehmoinen peti, leluja voi pakata kissantaimen lahjakoriin mukaan useammankin, sekä toki herkkuja, joilla pentua voi houkutella tutustumaan vieraisiin.
  • Järjestä juhlat vasta, kun kissanpentu on kotiutunut kunnolla, ettei tilanteesta tule liian jännittävä. Pennulle on hyvä jättää väylä vapaaksi omaan turvapaikkaan jos vieraskoreus karisee juhlien aikana. Piilottelevaa tai nukkuvaa pentua ei pidä häiritä, vaan kunnioittaa toivetta vetäytyä omaan turvalliseen soppeen.
  • Pidä kutsut tarpeeksi lyhyinä, jotta meno ei ylly liian villiksi. Pieni pentu myös väsyy helposti ja nukkumatin tullessa kissanpennun on syytä päästä vetäytymään rauhaisaan paikkaan nokosille.
  • Vieraslista kannattaa pitää lyhyenä. Kaksi tai jopa yksi uusi tuoksu ja tuttavuus riittävät hyvin alkuun uutukaisen ihmeteltäväksi.