Rajaa tuotteet

Linnut

Lemmikkeinä pidettäviin lintuihin lukeutuu kymmeniä eri lajeja. Linnut ovat kiehtovia lemmikkejä, mutta vaativat omistajaltaan aikaa ja paneutumista niiden hoitoon. Lintulajien välillä on nimittäin eroja, ja ne voivat olla hyvin erilaisia lemmikkejä keskenään. Jotkut kesyyntyvät helpommin ja pitävät kovasti omistajansa seurasta, toiset taas eivät ihmisistä juurikaan välitä. Lajitoverin seura on hyväksi useimmille.


Mitä lemmikkilintu tarvitsee?

  • Oikeanlaista ja laadukasta ruokaa. Pääpiirteittäin kaikkien lintujen ruokavalio koostuu kuitenkin tuoreruoasta, siemensekoituksesta ja pelleteistä. Lisäksi niillä tulee aina olla saatavilla raikasta vettä.
  • Sopivan ja turvallisen ympäristön. Linnut ovat herkkiä eläimiä, ja linnun pitopaikkaan tulisi siksi kiinnittää erityistä huomiota. Sen ei tule olla liian kylmä, kuuma eikä vetoisa.
  • Tilaa lentää. Häkki on linnun koti ja turvapaikka, mutta lintujen täytyy päästä päivittäin lentämään häkin ulkopuolelle. Usein helpointa on rajata linnuille oma huone.
  • Mahdollisimman paljon myös muita virikkeitä. Nokalla käsiteltävät lelut ja nakerreltava ruoka ovat monille linnuille mieluisia. Ruoalla voi aktivoida kaikenlaisia lintuja, esimerkiksi ripustamalla tai piilottelemalla evästä linnun etsittäväksi.
  • Koska luonnonvalo jää aina sisätiloissa eläville linnuille liian vähäiseksi, on niillä oltava erityisesti linnuille tarkoitettu UV-lamppu. Vastapainoksi sopivalle valaistukselle täytyy lemmikkilinnulle taata myös tarpeeksi pimeät ja rauhalliset yöt. Linnut nukkuvat n. 12 tuntia yössä, ja riittävä uni on erittäin tärkeää niiden hyvinvoinnille.

Hyvinvoiva lintu sotkee ja pitää paljon ääntä. Linnuista myös irtoaa pölyä ja erityisesti sulkasadon aikaan runsaasti hyöheniä, joten ne eivät ole allergisen lemmikki.

Linnuista, etenkin niiden käyttäytymisestä, opitaan koko ajan uutta. Linnunomistajan onkin tärkeää päivittää tietojaan jatkuvasti, jotta voisi tarjota siivekkäilleen parhaat mahdolliset oltavat. 

Tuotteet 1-21 / 24

/ sivu
Sivu:
  1. 1
  2. 2

Taulukkona  Listana 

Laskeva

Tuotteet 1-21 / 24

/ sivu
Sivu:
  1. 1
  2. 2

Taulukkona  Listana 

Laskeva

Back to top