Rajaa tuotteet

Koiran juoksuvaijerit ja juoksuvyöt

Vie fitness askelta pidemmälle!
Treenaa luonnossa parhaan ystäväsi kanssa ja kohenna molempien oloa! Jotta liikunta olisi kokonaisvaltaista, laadukasta ja turvallista, kannattaa luoda silmäys sopiviin ulkoiluvälineisiin.

Canicross

Koirajuoksu maastossa eli canicross, on oiva liikuntamuoto. Siinä koira vetää juoksijaa jatkuvalla, tasaisella paineella. Ergonomisella juoksuvyöllä ja joustotaluttimella vapautat kätesi ja voit liikkua tehokkaasti ja turvallisesti vaihtelevassa maastossa. Canicross sopii aikuisille terveille koirille rotuun katsomatta, ja on erinomaista treeniä niin koiralle kuin omistajallekin. Syke nousee ja rasva palaa!

Patikointi

Patikointi on rauhallista luonnossa liikkumista, jossa matka on päämäärää tärkeämpi. Retki voi kestää muutamista tunneista viikkoihin, joten varustus tulee mitoittaa kuljettavan matkan mukaan. Koira tarvitsee myös hieman lyhyemmille matkoille mukaansa raikasta vettä sekä energiapitoista syötävää. Askel poluilla kevenee, kun jokainen retkeilijä kantaa omat muonansa. Koiran reppu on muotoiltu istumaan tiiviisti ja mukavasti liikkuvan koiran selkään. Pidemmät retket tulee suunnitella ja tauottaa etukäteen. Kuntoa ja kestävyyttä nostetaan ennen patikkaa suunnitelmallisesti, ja painoa koiran reppuun lisätään vähän kerrassaan. Opettele etukäteen myös perusensiaputoimenpiteet! Lue lisää hyödyllistä tietoa patikoinnista täältä.

Pyöräily

Koiralle on ominaista liikkua tasaista ravia. Usein ihminen kävelee koiran luontaista vauhtia hitaammin, ja koira saattaa turhautuneena kiskoa taluttimessa. Monet rodut, joille on ominaista juosta tasaisesti pitkiä matkoja, nauttivat kuntotasoon sovitetuista pyöräilylenkeistä. Ennen juoksulenkkiä on hyvä antaa koiran kävellä hetki ja ”herätellä” sen lihaksia. Koira saa silloin myös nuuskia ja tehdä tarpeensa. Lenkin jälkeen koira jäähdytellään kävelemällä rauhallisesti 15 minuuttia. Kovalla alustalla, kuten asfaltilla juokseminen kuormittaa koiran kehoa. Siksi pyöräilyä tulee harrastaa vain aikuisen, terveen koiran kanssa. Äärilämpötiloissa (lämmin ilma tai kova pakkanen) pyöräilylenkki kannattaa korvata rauhallisella kävelyllä.

Turvallisuusnäkökohdat on tarpeellista huomioida. Tärkein varuste on ohjaajan päässä oleva pyöräilykypärä! Ennen kuin lähdetään pyöräilemään, tulee koira aluksi opettaa pysymään pyörän vierellä. Pyöräilysetti lisää turvallisuutta ja vapauttaa ohjaamaan kaksin käsin polkupyörää.

Huomioi tämä!

Oli liikunta sitten tasaista ja pitkäkestoista tai räjähtävää suorittamista, tulee koiran nesteytyksestä pitää tarkkaa huolta! Lisäksi oikeanlaisella ravitsemuksella tuetaan jaksamista ja suorituksesta palautumista.

Aktiivisen liikkuja keho kaipaa huoltoa

Urheilevan koiran lihaksisto kaipaa säännöllistä huoltoa. Palauttavan hieronnan voi tehdä koiralle itse, mutta tehokkain tulos saavutetaan käyttämällä koira säännöllisesti ammattimaisella koirahierojalla. Kehonhuolto on ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa. Kun kivuliaat lihasjumit eivät vaivaa, koira liikkuu puhtaan tasapainoisesti. Oikeanlaista liikkumista tuetaan valitsemalla koiran rakenteeseen sopivat valjaat!

21 Nimike(ttä)

/ sivu

Taulukkona  Listana 

Laskeva

21 Nimike(ttä)

/ sivu

Taulukkona  Listana 

Laskeva
  • Liittyviä tuotteita

Back to top