Trimmaus ja turkinhoitopalvelut

Trimmaus ja turkinhoito kuuluvat kiinteänä osana hyvinvoivan lemmikin arkeen. Huollettu, takuton ja ilmava karvapeite tuntuu mukavalta ja on toiminnallinen: se suojaa ja on säänkestävä kaikkina vuodenaikoina. Kaikki turkinhoitopalvelut tehdään lempeästi, lemmikin tunteet ja taustat huomioiden.

Koiran turkkia voi mainiosti hoitaa kotona: neuvomme mielellämme shampoon valinnassa, turkin kunnon ylläpidossa tai esim. oikean trimmauskoneen ja terän etsimisessä.

Aina aika ja tilat eivät mahdollista koiran hoitamista kotona. Olemme valmiina auttamaan sinua, kaipasi lemmikkisi sitten pesua, kynsien leikkausta, takkujen selvittelyä tai vaikkapa muotoontrimmausta. Palvelumme on tarkoitettu kaikille koirille: tervetulleita ovat niin jätit, minikokoiset, pennut, seniorit, ujot ensikertalaiset ja vilkkaat vipeltäjätkin.

Tutustu turkinhoitopalveluihin ja varaa aikasi täältä tai puhelimitse numerosta 0800 411 255. (Puhelu on maksuton.)

Suosituimmat palvelumme

(Kaikkiin palveluihimme voit tutustua ajanvarausjärjestelmän palvelukuvauksista.)

Kynsienleikkuu:

Kynsienleikkuu on tärkeä osa koiran hoitoa. Liian pitkät kynnet vaikuttavat koiran askellukseen ja halkeilevat helposti. Kynsienleikkuu kotona voi olla haastavaa – on aivan tavallista, että koira vastustelee käsittelyä. Ammattitaitoisten trimmaajiemme varmoissa mutta lempeissä otteissa kynsienleikkuu sujuu sutjakasti, ja koiratkin suhtautuvat usein käsittelyyn huomattavasti rauhallisemmin kuin kotioloissa. Mikäli kynsienleikkaus tai muu käsittely on erityisen epämieluisaa eläinystävälle, voidaan avuksi pyytää samoissa tiloissa työskentelevä eläintenkouluttaja! Meillä lemmikkiä ei pakoteta kohtaamaan pelkotilojaan vaan etsimme aina yhteistyössä stressittömimmän ratkaisun.

Pesut:

Koiran turkin pesu on paitsi tärkeää turkin puhdistamisen kannalta, myös oiva tapa poistaa koirasta irtokarvaa. Pesusta hyötyvät kaikki – myös lyhytkarvaiset – rodut. Pohjavillalla varustetuille roduille käytämme erityistekniikkaa, jolla puhallamme kuivauksen yhteydessä kuolleen pohjavillan ja irtokarvan irti turkista. Näin turkista tulee ilmavampi, ja kotikin pysyy siistimpänä.

Kodin pintojen puhtaana pysyminen ilahduttaa myös lyhytkarvaisten koirien omistajia pesun jälkeen. Kova, putoamiskypsä ”tikkukarva” irtoaa hyvin huolellisessa pesussa.

Pesty turkki on helpompi hoitaa: esim. lenkillä kertyvä lika lähtee pyyhkimällä ja siistityt tassukarvat keräävät vähemmän hiekkaa ja talvella lumipaakkuja. Pesupalveluamme voi käyttää turvallisesti myös kylmällä säällä. Kuivaamme turkin aina kauttaaltaan kuivaksi, jolloin vaaraa paleltumista ei pääse syntymään.

Trimmaukset:

Trimmaus on turkin muotoilua koneella, saksin tai nyppien. Turkkia voidaan muotoilla monesta eri syystä: tavoitteena voi olla esim. rodunomainen ulkomuoto, tietyn mallin luominen tai vaikka vain helppohoitoisuus. Noudatamme trimmauksessa aina asiakkaan toiveita huomioiden samalla turkin ja koiran hyvinvoinnin.

Trimmaus- ja turkinhoitopalveluissamme muotoiluun sisältyvät aina myös huolellinen pesu, föönaus, harjaus ja kampaus. Trimmauspalveluvalikoimamme vaihtelee salonkikohtaisesti, varauspalvelusta näet lähimmän salonkisi palvelut.

Entä, jos koiralla on takkuja? Tai se ei pidä kuivaamisesta?

Toivotamme tervetulleeksi kaikki koirat. Meille tullakseen lemmikilläsi ei tarvitse olla aiempaa kokemusta turkinhoitopalveluista. Koiran turkkia ei myöskään tarvitse valmistella ennen palvelua.

On ihan tavallista, että koiran turkki pääsee välillä muodostamaan takkuja tai kerryttämään pohjavillatuppoja. On myös tavallista, ettei koira erityisesti arvosta kaikkia turkinhoidon toimenpiteitä.

Tällaisissa tapauksissa suosittelemme valitsemaan palvelua varatessa käsittelylle lisäajan. Meillä on valikoimissa kolme eri lisäaikaa:

  • Takkujen avauksen lisäaika: tämä on tarpeen silloin, kun turkkiin on päässyt kertymään takkuja. Lisäajan avulla saamme varmistettua takkujen avaamisen tai leikkaamisen turkkia säästäen ja koiralle hellästi.
  • Käsittelyn lisäaika: tämän avulla voimme totuttaa koiraa esim. kuivaimeen tai koneeseen, tehdä trimmausta hiemaan rauhallisemmassa tahdissa tai antaa esim. seniorikoiralle tauon pesun ja kuivauksen välissä.
  • Erittäin paksun turkin lisäaika: Koirien turkkien paksuus saattaa vaihdella runsaastikin. Jos turkissa on erityisen paljon pohjavillaa tai se on muuten tavallista paksumpi, on lisäaika tarpeen, jotta palvelu saadaan tehtyä kauttaaltaan.

Pentujen trimmaus ja harjoituskäynnit

Pennun turkin ja kynsien käsittely saattaa jännittää sekä pientä tulokasta että sen tuoretta omistajaa. Hyvät kynsien- ja turkinhoitotavat kannattaa opetella jo pentuna, sillä koira omaksuu silloin uusia asioita erityisen tehokkaasti. Turkinhoitopalvelumme tarjoaa kaikille Mustin ja Mirrin kanta-asiakkaille veloituksettoman koiranpennun harjoituskäynnin, jonka aikana trimmaajamme totuttavat koirapienokaista rauhallisesti käsittelyyn ja antavat omistajalle vinkkejä oikeisiin otteisiin. Samalla kerrotaan vinkkejä turkinhoitoon ja trimmattavien rotujen osalta ensimmäiseen trimmaukseen.

Sydämellisesti tervetuloa!

Bonusta Kavereille!

Trimmaus- ja turkinhoitopalvelut kerryttävät kanta-asiakkaillemme eli Kavereillemme rahanarvoista bonusta. Liity veloituksetta kanta-asiakkaaksi täältä.

Varaa aika turkinhoitopalveluihin täältä tai soita numeroon 0800 411 255. (Puhelu on maksuton.)

Kurkista videolta turkinhoitopalveluihimme.