Opas kissanpennulle

Opas kissanpennulle

Pentuarjen pyörteissä luotettavia vastauksia pitää löytää helposti ja nopeasti. Mustin ja Mirrin kissanpentuopas ohjaa viikkokohtaisesti sinua, uusi pennunomistaja, ja vastaa yleisimpiin kysymyksiisi. Nyt kaikki tarvitsemasi tieto on tassujesi ulottuvilla!

Kissan kastrointi ja sterilointi

Kollikissan kastrointi ja naaraskissan sterilisointi, eli kissan ”leikkauttaminen”, on rutiinitoimenpide. Kaikki kissat kannattaa leikkauttaa. Leikkaamisesta on kissalle terveydellistä hyötyä, eikä se vaikuta sen luonteeseen millään lailla – korkeintaan niin, että kehrääjälläsi riittää yhä enemmän kiinnostusta hellittelyyn ja leikkimiseen!

Leikkaamattomat kissat saattavat alkaa jättää virtsamerkkejä eri puolille huoneistoa ja niiden käytös saattaa aiheuttaa täysin uudenlaisia haasteita, sukuhormonien ohjatessa vahvasti kissan elämää. Usein suositellaan, että kissa leikataan jo ennen sukukypsyyden saavuttamista, ja tälle onkin olemassa painavia perusteluita.

Keskustele jo hyvissä ajoin (tai vaikkapa jo tehosterokotuskäynnillä) eläinlääkärin kanssa oman kissanpentusi kastraation tai sterilisaation sopivasta ajankohdasta. Nuori kissa toipuu lähes poikkeuksetta hyvin nopeasti rutiinileikkauksesta.