Vinkit ja artikkelit

Vinkit ja artikkelit

Koirat, kissat ja muut pienet lemmikit rikastuttavat elämäämme päivittäin. Ihana lemmikkiarki tuo mukanaan paljon ilonaiheita, mutta joskus myös yllättäviäkin haasteita. Me haluamme tehdä sinun ja parhaan karvakamusi elämästä helpompaa, iloisempaa ja turvallisempaa. Olemme apunasi kaikkina aikoina ja kaikissa tilanteissa.

Tietosisältömme laajenee jatkuvasti, joten piipahda tällä sivulla aika ajoin tutustumassa uusiin artikkeleihin. Mikäli toivoisit artikkelia jostain tietystä aiheesta, laita meille viestiä! Ilmianna artikkelitarve osoitteeseen asiakaspalvelu@mustijamirri.fi

Ekologinen vaihtoehto hiekkalaatikkoon

Vaihtaisitko ympäristöystävällisempään kissankuivikkeeseen!

Ympäristöä vähiten kuormittava kissanhiekka ei itse asiassa ole hiekkaa lainkaan. Uusiutuvasta puupohjaisesta kuidusta puristetut ekologiset pelletit tulevat yleensä maantieteellisesti läheltä ja ovat kokonaan biohajoavia. Täysin orgaanisina ne sopivat hyvin myös paikkakunnille, joissa sekajäte käsitellään polttolaitoksessa.

Luonnostaan imukykyisiä ja hajuja sitovia

Puu- ja paperipohjaiset pelletit sitovat tehokkaasti nestettä. Valittavana on paakkuuntuvia – esimerkiksi Little & Bigger Woodyloo ja Cat’s Best -pelletit – sekä paakkuuntumattomia, kuten Little & Bigger Paperloo ja Smily Eco -puupelletti. Paakut helpottavat siivoamista, ja paakkuuntumattomat ovat hyviä erityisesti pennuille ja sopivat myös kaneille ja jyrsijöille. Kuivassa ja siistissä ympäristössä eivät ulosteperäiset mikrobit helposti lisäänny. Kun kissan hiekkalaatikon siivoaa päivittäin, kuivike täytyy vaihtaa kokonaan vain 4 tai jopa 6 viikon välein.

Pehmeää tassujen alla!

Varsinkin pennut, mutta monet aikuisetkin silkkitassut arvostavat pellettien mukavan pehmeää tuntua anturan alla. Lisäksi pelletit eivät juurikaan tartu tassuihin tai edes pitkäkarvaisten kissojen turkkiin, mitä arvostavat sekä huoltojoukot että tassuttelija itse. Kaikkein pehmoisin vaihtoehto herkkätassuisille ovat paperipelletit.

Kissan totuttaminen pelletteihin

Kuinka kuivike vaihdetaan toiseen? Vaiheittain, kuten ruokakin. Aluksi voi pitää muutaman viikon rinnakkain kahta hiekkalaatikkoa, joista toisessa on tuttua hiekkaa ja toisessa pellettejä: kissa voi rauhassa käydä tutkimassa vaihtoehtoa. Kun paakkuja alkaa ilmestyä myös pelletteihin, voi vanhan hiekkalaatikon siirtää vähän kauemmas ennen kuin vaihtaa senkin pelletteihin. Uutta kuiviketta voi myös hiljakseen sekoittaa tuttuun hiekkaan ja nostaa sen osuutta maltillista tahtia.

Pölyääkö pellettikuivike?

Yksi pellettien miellyttävimpiä puolia on niiden pölyämättömyys, mikä tekee sekä asioimisen että siivoamisen pölyherkille helpommaksi. Toinen erityisen tervetullut ominaisuus on kuivikkeen keveys: pusseja on mukavampi kantaa ja käyttää eikä roskiskaan paina niin paljon.

Millainen hiekkalaatikko on paras?

Kuten kaikille kuivikkeille, myös pelleteille olisi hyvä varata tarpeeksi leveä ja pitkä vessalaatikko, jotta kissa mahtuu rauhassa kuopimaan ja kaivelemaan. Katettu kissanvessa voi olla hyvä, koska kevyet pelletit sinkoilevat herkästi laatikosta ulos – tosin niiden kerääminen takaisin laatikkoon on onneksi hiekkaa helpompaa. Laatikoita on myös aina syytä olla monta, mielellään eri puolilla asuntoa. Kaksi vessaa kissaa kohden ei ole lainkaan liioittelua. Siistit silkkitassut eivät hevin käy toiletissa, jossa on jo pissat tai kikkareet.

Lisää vinkkejä kissanvessan valintaan ja kissanhiekan vaihtamiseen löydät live shopping -tallenteesta!