Opas kissanpennulle

Opas kissanpennulle

Pentuarjen pyörteissä luotettavia vastauksia pitää löytää helposti ja nopeasti. Mustin ja Mirrin kissanpentuopas ohjaa viikkokohtaisesti sinua, uusi pennunomistaja, ja vastaa yleisimpiin kysymyksiisi. Nyt kaikki tarvitsemasi tieto on tassujesi ulottuvilla!

Kissanpennun käsittely

Hyvä kasvattaja on käsitellyt pentuja niiden syntymästä asti monipuolisesti ja harjoitellut jo valmiiksi niiden kanssa kaikenlaisia hyödyllisiä taitoja. Näin niiden kokemus ihmisistä on pienestä pitäen kaikin puolin positiivinen ja turvallinen. Käsittelyharjoituksia on syytä jatkaa heti pennun kotiuduttua.

Kun totuttaa kissan jo pentuna käsittelyyn ja hoitotoimenpiteisiin, hoituvat ne kaikki helposti myös kissan kasvettua aikuiskokoonsa. Kissan voi opettaa rauhoittumaan käsittelyn ajaksi harjoittelemalla uusia asioita asteittain ja palkitsemalla rauhallisesta käytöksestä. Omistajan on tärkeää olla kaikissa tilanteissa rauhallinen ja luotettava, lempeä, johdonmukainen sekä varmaotteinen.

Miten pentu nostetaan syliin?

Ota pentu syliisi lempeästi, mutta varmoin ottein. Älä roikota sitä vatsan kohdalta, vaan pidä toisella kädellä etujalkojen takaa kiinni. Toisella kädelläsi voit tukea pentua pepun alta. Tämä on tukeva ja turvallinen ote. Vaikka kissalapsi olisi parhaillaan kiipeilemässä perintöposliinien päällä tai peuhaamassa pyykkikorissa silkkivaatteiden seassa, nosta se aina ystävällisesti pois tilanteesta. Kissoilla on norsun muisti ja ikävä käsittely jättää muistijäljen kissan aivoihin.

Tiesitkö tämän?

Kaikki kissat eivät ole luonnostaan sylikissoja, vaan joidenkin kohdalla tarvitaan paljon harjoittelua. Voit tehdä syliin nostamisesta kissalle mieluisan asian aloittamalla hyvin pienestä: voit esimerkiksi nostaa kissan mielenkiintoisiin paikkoihin, joihin se ei muuten yltäisi, esimerkiksi katsomaan ikkunasta. Voit myös laittaa tuolille tai pöydälle herkkuja tai ruokaa, ja nostaa kissan sinne. Herkkuja voi myös tarjota suoraan sylistä.

Katso videolta asiantuntijamme vinkit, kuinka kissanpennun käsittelyharjoitukset voi aloittaa.