Opas kissanpennulle

Opas kissanpennulle

Pentuarjen pyörteissä luotettavia vastauksia pitää löytää helposti ja nopeasti. Mustin ja Mirrin kissanpentuopas ohjaa viikkokohtaisesti sinua, uusi pennunomistaja, ja vastaa yleisimpiin kysymyksiisi. Nyt kaikki tarvitsemasi tieto on tassujesi ulottuvilla!

Kissanpennun turkinhoito

Lyhytkarvaisen kissan turkinhoito on melko vaivatonta: turkki pysyy kunnossa lähes ilman, että sille tarvitsee tehdä mitään. Kissat käyttävät valveillaoloajastaan ison osan itsenäiseen turkinhoitoon ja kunnossapitoon, niillä kun sattuu olemaan suussaan tehokas kampa karvojen sukimiseen omasta takaa.

Myös lyhytkarvaista kissaa kannattaa kuitenkin harjata säännöllisesti, sillä:

  • Harjaaminen on mukava kissan ja omistajan yhteinen hetki, joka lujittaa luottamusta puolin ja toisin.
  • Harjaaminen vähentää kissan nielemien karvojen määrää, ja ehkäisee siten karvapallo-ongelmia.
  • Se myös vähentää hieman irtokarvan villiä leijumista ja leviämistä asuntoon.

Lyhytkarvaiselle kissalle mainio harja on esim. Furminator, joka poistaa hetkessä ison kasan irtokarvaa. Sen kanssa kannattaa kuitenkin olla maltillinen, sillä vauhtiin päästyäsi voit helposti tulla furminoineeksi liikaa. Myös kumisuka on oiva irtokarvojen keräilijä. Se myös hieroo kissaa mukavasti, ja yleensä kissat tykkäävät myös puskea itseään siihen.

Pitkä turkki vaatii viikottaista huoltoa

Pitkäkarvaisen kissan turkinhoito on paljon vaativampaa kuin lyhytkarvaisen. Pitkäturkkiset kissat viehättävät upealla ulkomuodollaan, mutta samalla usein unohtuu, että pitkä turkki pysyy kauniina ja siistinä vain huolellisella hoidolla. Paras keino takuista eroon pääsemiseen on ennaltaehkäisy, eli perusteellinen harjaus vähintään kerran viikossa, mieluiten kerran päivässä.

Joskus takkuja tulee säännöllisestä harjaamisesta huolimatta, mutta ne ovat kuitenkin huomattavasti helpompia selvittää niiden ollessa vielä pieniä. Jos kissalla on isoja, huovuttuneita takkupaakkuja turkissaan, on oikeastaan ainoa keino takun leikkaaminen irti joko saksilla tai trimmerillä. Tällöin on oltava erittäin varovainen, ettei vahingossa leikkaa kissan ihoa.

turkiinhoito

Tarvitseeko kissaa pestä?

Yleensä ei. Lyhytkarvaista kissaa tarvitsee pestä oikeastaan vain silloin, kun se on sotkenut itsensä johonkin. Pitkäkarvaisen kissan peseminen silloin tällöin voi olla kannattavaa, sillä puhdas turkki ei takkuunnu niin helposti kuin likainen. Näyttelykissat pestään yleensä aina ennen näyttelyä.

Kissoilla suositaan pehmeää ja silkkistä turkkia, joten shampookin kannattaa valita sen mukaan. Kissoillakin kuitenkin esiintyy monenlaisia turkinlaatuja, ja oikeat aineet löytyvät oikeastaan vain kokeilemalla, tai kysymällä apua turkinhoitosalonki Trimmiksestä, joka palvelee myös kissa-asiakkaita.

Kissaa pestessä on huomioitava, että shampoo ja mahdollinen hoitoaine ovat lemmikeille tarkoitettuja, ja ne huuhdellaan huolella turkista pois. Turkkiin jätettäviä hoitoaineita ei suositella käytettäväksi, sillä kissan nuollessa itseään hoitoainetta voi joutua sen elimistöön.