Opas kissanpennulle

Opas kissanpennulle

Pentuarjen pyörteissä luotettavia vastauksia pitää löytää helposti ja nopeasti. Mustin ja Mirrin kissanpentuopas ohjaa viikkokohtaisesti sinua, uusi pennunomistaja, ja vastaa yleisimpiin kysymyksiisi. Nyt kaikki tarvitsemasi tieto on tassujesi ulottuvilla!

Miksi kissanpentu pitää rokottaa?

Säännölliset terveystarkastukset ja rokottaminen kuuluvat kissan perusterveydenhoitoon. Kissoilla tavataan useita virusperäisiä tartuntatauteja, joilta voidaan suojautua rokottamalla kissa. Myös sisäkissa kannattaa rokottaa, sillä tarvitaan vain yksi huono-onninen retki ulkoilmaan paikkaan, jossa tartunnan saanut kissa on ollut. Lisäksi ihminen voi tuoda taudinaiheuttajaviruksia mukanaan kotiin esimerkiksi kengänpohjissaan.

Kissat rokotetaan tavallisesti nk. kolmoisrokotteella kissaruttoa sekä herpes- ja kalikivirusten aiheuttamia kissaflunssia vastaan.

Jos kissan kanssa aikoo matkustaa, tarvitsee se myös rabiesrokotuksen. On syytä muistaa, että monet virussairaudet leviävät oireettomien kantajien mukana. Kerran sairastunut kissa saattaa kantaa loppuelämänsä virusta elimistössään, ja kerran parantunutkin tauti saattaa uusiutua esimerkiksi kissan altistuessa stressille.

Kissa kannattaa siis rokottaa, koska rokottaminen ehkäisee yleisimpiä tartuntatauteja. Rokottamalla ylläpidetään laumaimmuniteettia, jotta virustaudit eivät pääsisi yleistymään. Jos pentusi luovutetaan uuteen kotiin nykysuositusten mukaisesti 14-viikkoisena, se on toivottavasti rokotettu synnyinkodissaan jo kahdesti.

Kissanpennun rokotusohjelman löydät viikon 11 artikkelista "kissanpennun rokotusohjelma”.