Opas koiranpennulle

Opas koiranpennulle

Pentuarjen pyörteissä luotettavia vastauksia pitää löytää helposti ja nopeasti. Mustin ja Mirrin koiranpentuopas ohjaa viikkokohtaisesti sinua, uusi pennunomistaja, ja vastaa yleisimpiin kysymyksiisi. Nyt kaikki tarvitsemasi tieto on tassujesi ulottuvilla!

Koiran nimi

Pieni pentu ei aluksi ymmärrä sanaakaan ihmisten omituista kieltä. Nimi jonka olet sille antanut, ei tarkoita karvakuonolle kerrassaan mitään ennen kuin sen merkitys opetetaan. Oma nimi onkin syytä kouluttaa koirataimelle heti ensimmäisenä, ja sen kuulemisen tulisi olla pennulle aina maailman paras ja päräyttävin juttu.

Harjoitus 1: Kutsu leikkiin

  • Kun pentusi on virkeä, kutsu sitä iloisesti leikkimään, käyttämällä sen nimeä.
  • Kun olet leikkinyt pienen hetken, lopeta peuhaaminen, ja anna pennun touhuta omiaan.
  • Kutsu sitten pentuasi uudestaan nimeltä ja leiki jälleen hetki iloisesti sen kanssa.

Nimen käyttäminen leikkiin kutsuttaessa opettaa pennulle, että luoksesi kannattaa kirmata pikakiitoa – luvassa on iloinen telmimistuokio kanssasi. Koiranpennut rakastavat leikkimistä, ja leikki on myös tulevaisuudessa useimmille koirille mieleinen palkkio.

Harjoitus 2: Vahvista makupalalla

  • Istu lattialle pennun lähelle. Kun se tulee oma-aloitteisesti luoksesi, sano sen nimi ja anna välittömästi pieni herkkupala. Toista tätä 5 kertaa. (Sano nimi ja anna herkku.)
  • Anna pennun mennä menojaan, jos se haluaa. Toista harjoitus, kun pentusi tulee uudestaan luoksesi itsenäisesti.

Nimen yhdistäminen makupalaan opettaa pennulle pikavauhtia, että oman nimen kuuleminen tarkoittaa jotakin erityisen huikeaa. Harjoituksen kautta pentu oppii myös, että sinun lähellesi kannattaa hakeutua.

herkut

Huomio nämä asiat

  • Kutsu pentuasi myös ruoka-aikana syömään, käyttämällä sen nimeä.
  • Kun pentu tekee jotakin ei-toivottua, älä keskeytä toimintaa käyttämällä sen nimeä. (1)
  • Pyri aluksi käyttämään vain yhtä nimeä, hellittelynimien aika tulee myöhemmin.

Toimimalla ohjeiden mukaan voit huomata pian, että nimensä kuullessaan pentusi kaahaa käpälärallia luoksesi. Muista palkita sitä makupaloilla, iloisella leikillä tai hellittelyllä. Näin luot pohjaa myös luotettavalle luoksetulolle.

Viikolla 12 kerromme, kuinka koulutat helposti pentusi keskeyttämään ei-toivotun käytöksen.