Opas koiranpennulle

Opas koiranpennulle

Pentuarjen pyörteissä luotettavia vastauksia pitää löytää helposti ja nopeasti. Mustin ja Mirrin koiranpentuopas ohjaa viikkokohtaisesti sinua, uusi pennunomistaja, ja vastaa yleisimpiin kysymyksiisi. Nyt kaikki tarvitsemasi tieto on tassujesi ulottuvilla!

Koiranpennulle sopivat punkkikarkotteet

Lemmikki on hieman asuinpaikasta riippuen tarpeen suojata punkkeja vastaan noin huhtikuusta lokakuuhun. Apteekeista voit ostaa erilaisia punkkikarkotteita, mutta tarkista aina ensin, sopivatko ne käytettäviksi myös koiranpennuille. Sisäisesti käytettäviin punkkikarkotteisiin tarvitaan eläinlääkärin kirjoittama resepti. Jotkut karvakuonot saavat allergisen reaktion lääkeainetta sisältävästä karkotteesta. Markkinoilla onkin erilaisia yrttipantoja ja luonnonmukaisia lisäravinteita, jotka sopivat yleensä kaikille ja saattavat häätää ulkoloiset. Monet lemmikinomistajat päättävätkin olla kuormittamatta eläinystävää lääkeaineita sisältävillä tuotteilla ja valitsevat luonnonmukaisen vaihtoehdon.

Fixodida

Fixodida on ravintolisä, joka sopii myös pienille, alle 3 kk ikäisille koiranpennuille sekä imettäville emokoirille. Ympäristölle vaarallisten ja elimistöä ärsyttävien kemikaalien sijaan, Fixodida sisältää turpeesta saatavaa fulvohappoa sekä hivenaineita ja vitamiineja. Ravintolisän säännöllinen käyttö saattaa ehkäistä punkkien ja muiden ulkoloisten tarttumista. Tuotetta on saatavana tabletteina sekä helppokäyttöisenä jauheena, jonka voi sekoittaa ruokaan.

punkki

Punkinpoistimet

Mikään suoja ei anna 100 % turvaa punkkeja vastaan ja kaikesta huolimatta lemmikin iholta voi löytyä epämieluisa vieras. Siksi lemmikodin perusvarusteisiin tulisi kuulua punkkilasso, -pihdit tai -koukku. Paras punkinpoistin on makuasia ja riippuu omistajan mieltymyksistä. Pienten koirien ja kissojen kanssa monen suosikki on punkkilasso, jolla saa puutiaisen tehokkaasti pois hankalastakin paikasta, kuten silmännurkasta. Useiden koiranomistajien ensiapupakkauksesta (ja lenkkitakin taskusta) löytyy niin koukku, lasso kuin pihditkin, jotta nopea punkinpoisto onnistuu tehokkaasti – olipa ötökkä kiinnittyneenä mihin tahansa.

Täältä löydät kaikki punkkien häätöön ja poistamiseen tarkoitetut tuotteet.