Opas koiranpennulle

Opas koiranpennulle

Pentuarjen pyörteissä luotettavia vastauksia pitää löytää helposti ja nopeasti. Mustin ja Mirrin koiranpentuopas ohjaa viikkokohtaisesti sinua, uusi pennunomistaja, ja vastaa yleisimpiin kysymyksiisi. Nyt kaikki tarvitsemasi tieto on tassujesi ulottuvilla!

Koiranpennun aktivointi

Haisteleminen ja ruoan etsiminen ovat lajityypillisiä toimintoja koiralle – pienestä pitäen. Ne ovat erinomaista virikettä ja opettavat pennulle keskittymistä. Nuuskiminen myös väsyttää mukavasti energistä kuonolaista.

Laatikkoleikki

Laatikkoleikki on jokaisen koiran ja erityisesti omistajan suosikki eikä syyttä: se on ihanan helppo ja nopea toteuttaa!

  • Valitse 4–5 pakasterasiaa tai pientä pahvilaatikkoa pennun koon mukaan. Koiran tulee kyetä aluksi helposti noukkimaan makupaloja laatikoiden sisältä.
  • Laita laatikot lähekkäin toisiaan ja aseta jokaiseen laatikkoon makupala tai koiranruokaa.
  • Päästä hurjimus huoneeseen. Koira on luonnostaa utelias, ja menee todennäköisesti suorinta tietä laatikoiden luokse.
  • Anna pennun nuuskia ja syödä jokaisesta laatikosta makupala.
  • Toista leikkiä, mutta vaihda laatikoiden paikkoja huoneessa.

Liian helppoa?

Tulevina päivinä voit lisätä haastetta, kääntämällä jonkun laatikon ylösalaisin ja piilottamalla sen alle makupalan. Voit myös jättää välillä jonkun laatikon ilman makupalaa, tai asettaa laatikoita yllättäviin paikkoihin. Älä kuitenkaan tee leikistä liian vaikeaa, jotta pennun mielenkiinto pysyy yllä. Laatikoiden lisäksi voit alkaa piilotella nameja eri puolille huonetta myös ilman laatikoita.

Säännöllisten toistojen myötä pentu oppii käyttämään hajuaistiaan tehokkaasti. Kun leikin kulku on pennulle selvä, voit yhdistää tekemiseen vihjesanan. Aina päästäessäsi pennun huoneeseen etsimään, sano sille sana ”etsi”.

aktivointilelut

Vinkki

Ruokaa ei tarvitse tarjoilla pennulle ruokakupista vaan sille voi tarjota osan päivän ruoasta etsintäleikeissä. Namien etsiminen luo hyvän pohjan moniin harrastuslajeihin myöhemmin!

Koirille on saatavilla myös erilaisia aktivointileluja. Ne soveltuvat kaikenikäisille ja -rotuisille pelimiehille ja -naisille. Katso videolta tuotetestaajiemme suosikit.