Opas koiranpennulle

Opas koiranpennulle

Pentuarjen pyörteissä luotettavia vastauksia pitää löytää helposti ja nopeasti. Mustin ja Mirrin koiranpentuopas ohjaa viikkokohtaisesti sinua, uusi pennunomistaja, ja vastaa yleisimpiin kysymyksiisi. Nyt kaikki tarvitsemasi tieto on tassujesi ulottuvilla!

Koiranpennun sosiaalistaminen - mitä ja miksi?

Kun pentu on saanut tutustua uuteen perheeseensä muutaman päivän ajan, on aika aloittaa sosiaalistaminen. Ota tämä pentusi tuiki tärkeä elämänvaihe vakavasti. Sosiaalistamisesta riippuu paljolti se, minkälainen on koirasi koko loppuelämä. Mitä sosiaalistamisesta tulisi tietää? Entä miten pentua sosiaalistetaan turvallisesti? Lue vastaukset yleisimpiin kysymyksiin täältä.

Tällä viikolla pentua voi sosiaalistaa esimerkiksi näihin:

  • kodin monet askareet, kuten imurointi ja pesukoneen äänet
  • perheen muut lemmikit (huolehdithan kaikkien turvallisuudesta)
  • Musti ja Mirri -myymälä sekä jokin toinen koiraystävällinen paikka
  • leikki-ikäiset lapset (ohjeista lapset aina toimimaan rauhallisesti).

Lapset ja koiranpentu

Lapsen ja koiranpennun suhde on parhaassa tapauksessa tiivis ja hyväntuulinen. Molemmat luottavat toisiinsa, ja leikit sujuvat iloisesti. Lapsia ja koiranpentua ei kuitenkaan tule koskaan jättää keskenään valvomatta. Lapsi ei välttämättä osaa vielä huomioida koiranpennun haurautta ja toisaalta karvapiraija saattaa villiintyessään purra naskalihampaillaan lasta, kuten se tekisi pentuesisarustensa kanssa leikkiessään. Kaikkien hyvinvointi ja turvallisuus on aina aikuisen vastuulla. Ketään ei saa kiusata – eihän?

Koiratenavan ulkoilutuksen tulee olla aina aikuisen vastuulla, oli pentu minkä kokoinen tahansa. Ulkona eteen voi tulla yllättäviä tilanteita, jossa aikuisen harkintakyky on tarpeen. Toki lapset kannattaa ottaa mukaan nauttimaan lemmikin ulkoiluttamisesta ja opettaa samalla, kuinka koiran turvallisuudesta huolehditaan. Lapsen varttuessa koiranpennun rinnalla, vastuuta lemmikin hoidosta voi jakaa. Monet lapset nauttivat myös koiran kouluttamisesta, joten koirakouluun kannattaa suunnata koko perheen voimin.

Pentutreffit

Varhaisrokotus

Varhaisrokotus mahdollistaa koiranpennun osallistumisen pentutreffeille ja pentukouluun juuri sen tärkeimmässä sosiaalistamisvaiheessa. Lue lisää varhaisrokotuksesta täältä.

Katso alta video koiranpennun sosiaalistamisesta.