Vinkit ja artikkelit

Vinkit ja artikkelit

Koirat, kissat ja muut pienet lemmikit rikastuttavat elämäämme päivittäin. Ihana lemmikkiarki tuo mukanaan paljon ilonaiheita, mutta joskus myös yllättäviäkin haasteita. Me haluamme tehdä sinun ja parhaan karvakamusi elämästä helpompaa, iloisempaa ja turvallisempaa. Olemme apunasi kaikkina aikoina ja kaikissa tilanteissa.

Tietosisältömme laajenee jatkuvasti, joten piipahda tällä sivulla aika ajoin tutustumassa uusiin artikkeleihin. Mikäli toivoisit artikkelia jostain tietystä aiheesta, laita meille viestiä! Ilmianna artikkelitarve osoitteeseen asiakaspalvelu@mustijamirri.fi

Koiranpentu puree

Pennulle on luontaista tutustua maailmaan hammastellen, ja koirantaimi on myös tottunut upottamaan naskalinsa sisaruksiinsa leikin tiimellyksessä. Siksi yhdenkään pennunomistajan raajat tai tavarat eivät taatusti välty pienten hampaiden jättämiltä jäljiltä. Kun koiranpentu puree, kieltosanan hokeminen tai fyysinen rankaisu eivät opeta tehotassua. Tulisieluista pentua rankaisu saattaa pahimmillaan villitä lisää, kun taas ujokuono saattaa kauhistua sydänjuuriaan myöten.

Pentua kuitenkin voi ohjata sallittuihin purupuuhiin jo pienestä pitäen. Lisäksi villiviikarille kannattaa opettaa sopiva leikkityyli ihmisten kanssa temmeltämiseen.

Näin harjoittelet kohteliasta hammaskäytöstä!

  • Jos pentu puree raajaasi, lopeta leikki ja lähde pois tai passivoidu paikallesi. Näin opetat piraijalle, että puremisesta seuraa leikin keskeytyminen.
  • Voit myös tilanteesta riippuen irrottaa raajasi pennun kidasta ja tarjota lelun tilalle.
  • Usein ohi pyyhältävät ihmisjalat ja lahkeet saavat pennun innostumaan. Jos pentu tarttuu hampaillaan lahkeisiisi, jää paikoillesi. Jos piraija ei siitäkään huolimatta irrota otettaan, kiinnitä pikkupedon huomio leluun.
  • Jos pennun iltahepulit saavat aikaan sekopäisen raateluvimman, nosta riehupetteri aitaukseen tai portin taakse rauhoittumaan.
  • Tarjoa pennulle runsaasti kiinnostavaa ja sallittua purupuuhaa, kuten leluja ja puruluita. Jos pennun hampaat alkavat hamuta huonekaluja ohjaa pieni ystäväsi aina sallitun puuhan pariin. Mikäli aina sama kaapin kulma on naskalihampaiden hyökkäyksen kohteena, kokeile Chew Stopper -suihketta.
  • Pennun jäädessä yksin rajaa tila ja varmista, ettei pieniin hampaisiin päädy mitään vaarallista, kuten sähköjohtoja.
  • Usein pureminen jää itsestään pois, kun pennun hampaat vaihtuvat pysyviin.
  • Jos kaipaat apua ja tukea koirantaimen koulutukseen, tutustu koiranpennun VIP-koulutukseen täältä.

Puremisen positiivinen puoli: mahdollisuus opettaa viikaria!

Puremisen ei tarvitse olla epätoivoa herättävä, hermoja kiristävä, käpäläisen katala käytös vaan mahdollisuus kouluttaa pennulle lisätaitoja. Täältä voit lukea, kuinka “jätä”-käsky opetetaan pennulle. Kun koirakansalainen hallitsee taidon, se voidaan siirtää hammasteluhetkiin. Juuri ennen kuin ipana iskee kiinni, sano rauhallisesti: “jätä” ja anna perään käsky “istu”. Sen jälkeen palkitse itsensä hillitsevä ipana superherkulla. Kun kauniista käytöksestä tulee toistojen kautta kannattavaa, alkaa pentu valita sen toimintamalliksi useammin.

Katso alta, kuinka luopumisen eli "jättämisen" alkeita opetetaan.

Täältä voit lukea lisää hyödyllisiä artikkeleita.