Kissan herkut

Kissa on lihansyöjä, jonka haju- ja makuaisti ovat supertarkat. Mutta tiesitkö, että kissa ei maista makeaa? Meille ihmisille saattaa moinen kuulostaa oudolta, mutta kissoja asia ei tunnu vaivaavan. Eikä ainakaan estä niitä nauttimasta hyvästä ruoasta ja herkuista, kuten ikisuosikista kissanmintusta!

Parhaimmillaan herkut tuovat mukavaa vaihtelua ja yllätyksellisyyttä kissallesi ja toimivat osana tasapainoista ruokavaliota. Ja toisinaan kissoja kuuluu vain hemmotella – vaikkapa kiitokseksi siitä, että ovat vierellämme. Kissat eivät ehkä ole tunnettuja tottelevaisuudestaan, mutta herkkupaloilla niitäkin voi motivoida temppuilemaan- tutustu videovinkkeihimme alla!

Hyödynnä herkkuhetket

 • Palkitse kissaa aina, kun se tekee jotain oikein, eli vahvista toivottua käytöstä. Kun kissa kokee jonkun tekemänsä toiminnan palkitsevaksi, se tekee niin uudestaankin. Voit käyttää palkitsemista avuksesi esimerkiksi opettaessasi kissaa raapiman omaa luvallista raapimispaikkaansa.
 • Muista palkita lemmikkiäsi myös aina esimerkiksi hoitotoimenpiteiden kuten kynsien leikkaamisen tai lääkitsemisen yhteydessä tai niiden jälkeen.
 • Piilota herkut aktivointileluun. Ruoan eteen työskentely on kissalle luontaista, ja aktivointilelut tarjoavat etenkin sisäkissalle mukavaa aivojumppaa. Jos kissa ei ole kiinnostunut kaivelemaan päivän ateriaansa aktivointileluista, voi kiinnostus leluun nousta aivan uusiin sfääreihin, kun leluista löytyykin superherkkua!
 • Järjestä kissallesi sen kaipaamaa äksöniä, ja tarjoa namit heittelemällä niitä lattiaa pitkin. Tässä leikissä yhdistyy monta kissan terveydelle hyödyllistä asiaa: Kissa saa liikuntaa, pääsee toteuttamaan metsästysviettiään ja vieläpä syömään saaliinsa, mikä saa sen aivoissa mielihyvähormonit hyrräämään.
 • Oikein mieluisien herkkujen avulla voit opettaa kissallesi vaikka temppuja! Kissat oppivat istumaan ja antamaan tassua siinä missä koiratkin. Muista pitää tempputuokiot ja -treenit lyhyinä, noin 10 minuutin mittaisina, jotta kissan kiinnostus säilyy.


Ylipaino altistaa elintasosairauksille

Noudata aina herkkujen ruokintasuosituksia. Ylipaino on kissoille ikävä vaiva, sillä se altistaa monille vakaville sairauksille kuten kissojen diabetekselle, sydän- ja hengityselinsairauksille, maksan rasvoittumiselle ja nivelrikolle. Kissa on ihannepainoinen, kun sen kylkiluut eivät näy, mutta löytyvät kevyesti tunnustelemalla.

Herkut eivät ole täysin kiellettyjä ylipainoiseltakaan kissalta, mutta herkkujen valinnassa täytyy olla tarkkana. Paras vaihtoehto ovat mahdollisimman lihapitoiset herkkupalat, esimerkiksi erilaiset pakastekuivatut lihapalat, jotka on suunniteltu toimimaan osana monipuolista ruokavaliota.

Tarkkuutta tarjoiluihin

Muistathan, että Ihmisille harmittomat ruoka-aineet voivat olla kissalle vaarallisia. Moni varmasti tietää, ettei kissalle sovi suklaa, sipuli eikä kofeiini, mutta on olemassa monia muitakin ruoka-aineita, jotka kannattaa jättää pois kehrääjän ruokalistalta. Vaikka jokin niistä ei olisi kissalle myrkyllistä, se voi silti olla suurina määrinä haitallista.

Mustin ja Mirrin valikoimasta löydät turvalliset, terveelliset ja maistuvat naposteltavat naukuvalle nautiskelijallesi. Herkkutikut, pakastekuivatut lihat, rapeat herkkupalat, kissanminttunapit… jokaiselle jotain!

Näin palkitset kissan - motivaatiota tempputreeneihin:

Tuotteet 1-21 / 75

/ sivu
Sivu:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Taulukkona  Listana 

Laskeva

Tuotteet 1-21 / 75

/ sivu
Sivu:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Taulukkona  Listana 

Laskeva
 • Liittyviä tuotteita

Back to top