Vinkit ja artikkelit

Vinkit ja artikkelit

Koirat, kissat ja muut pienet lemmikit rikastuttavat elämäämme päivittäin. Ihana lemmikkiarki tuo mukanaan paljon ilonaiheita, mutta joskus myös yllättäviäkin haasteita. Me haluamme tehdä sinun ja parhaan karvakamusi elämästä helpompaa, iloisempaa ja turvallisempaa. Olemme apunasi kaikkina aikoina ja kaikissa tilanteissa.

Tietosisältömme laajenee jatkuvasti, joten piipahda tällä sivulla aika ajoin tutustumassa uusiin artikkeleihin. Mikäli toivoisit artikkelia jostain tietystä aiheesta, laita meille viestiä! Ilmianna artikkelitarve osoitteeseen asiakaspalvelu@mustijamirri.fi

Koiran tai kissan ruoan vaihtaminen

Monet kissat ja koirat syövät monta vuotta samaa ruokaa, mutta milloin tutun ja turvallisen ruoan vaihtamista uuteen kannattaa harkita, ja miten vaihto toteutetaan käytännössä? Lue vastaus tästä artikkelista!

Miksi tai milloin vaihtaa lemmikin ruoka?

Lemmikin ruoan voi toki vaihtaa ilman sen suurempaa syytäkin, mutta vaihtoa kannattaa harkita ainakin, jos koiran tai kissan

  • jätökset ovat turhan isoja, löysiä ja pahanhajuisia
  • turkki on kiilloton tai iho kutisee
  • silmät vuotavat
  • korvat erittävät ja kutisevat jatkuvasti.

Lemmikin ruoan vaihto on myös paikallaan, kun pentu kasvaa aikuiseksi tai ystäväsi on tullut seniori-ikään. Lisäksi leikatun tai ylipainoisen karvakaverin ruoka on syytä vaihtaa vähäkalorisempaan.

Lue lisää kissan painonhallinnasta täältä!

Lue lisää koiran painonhallinnasta täältä!

Kakka kertoo kupin sisällöstä

Pökäleiden päivittäinen poimiminen ja hiekkalaatikon siivoaminen tarjoavat omistajalle oivan tilaisuuden tarkastella lopputuotetta tarkemmin. Mitä kakasta sitten voi päätellä?

Lue lisää kissankakasta täältä!

Lue lisää koirankakasta täältä!

Miten vaihtaa lemmikin ruoka?

Kissan tai koiran ruoka kannattaa vaihtaa uuteen aina asteittain, esimerkiksi yllä olevan kuvan mukaisesti. Liian nopea vaihto voi saada vatsan löysälle, tai etenkin kulinaristisista mieltymyksistään kuuluisat kissat nyrpistelemään uudelle ruoalle: sekoittamalla uutta ruokaa vanhan joukkoon asteittain uuden ravinnon maku, haju ja koostumus tulevat tutuiksi nirsokirsullekin!

Kuinka vaihdan koiran ruoan?

Mitä muita syitä nirsoilulle voi olla?

Lue lisää kissan nirsoilusta täällä!

Lue lisää koiran nirsoilusta täällä!

Allergia kiusaa – koska kokeilla eliminaatiodieettiä?

Tuntuuko, että lemmikin iho- tai vatsaoireiden aiheuttajaa ei tunnu löytyvän? Eliminaatiodieetiksi kutsutaan ruokintakokeilua, jonka tavoitteena on selvittää, onko lemmikin iho- tai vatsaoireiden takana jokin ruoka-aineallergia. Dieetin aikana rajoitettuun ruokavalioon lisätään yksitellen uusia raaka-aineita, jotta saataisiin selville, mikä niistä on oireiden takana.

Lue aiheesta lisää täällä!