Kissan kynsien leikkaus, turkinhoito ja kissan shampoot

Onko kissasi turkkiin päässyt kerääntymään takku poikineen? Takertuvatko kotitiikerisi kynnet kaikkialle? Tutustu valikoimaamme ja poimi parhaat vinkit kissan kauneudenhoitoon! Älä unohda myöskään alta löytyviä videovinkkejämme kissan kynsien leikkuusta.

Vaikka kissat käyttävät turkkinsa kunnossapitoon paljon aikaa ja vaivaa, tarvitsevat ne myös hoitorutiineja. Kissan harjaaminen ei ole pelkkää hienostelua, vaan kuuluu kissan kuin kissan perushoitoon.

 • Säännöllinen harjaaminen auttaa pitämään kissan turkin kiiltävänä ja ihon kunnossa.
 • Harjaaminen vähentää irtokarvojen määrää paitsi asunnossa, niin myös kissan mahassa ja suolistossa, ja se ehkäisee siten karvapallojen muodostumista.
 • Lisäksi harjaustuokiot ovat mukavaa kissan ja omistajan välistä yhteistä aikaa, ja niiden lomassa on kätevä tarkastaa samalla kissan yleiskunto.

Lyhytkarvaista kissaa voi harjata tarpeen mukaan. Tarpeen huomaa yleensä viimeistään karvaläntistä, jonka kehrääjä jättää jälkeensä istuttuaan tai makoiltuaan hetken jossain.

Pitkäkarvainen kissa on harjattava vähintään kerran viikossa, mieluiten useammin. Takkuja voi tietenkin aina harjauksesta huolimatta syntyä, mutta mitä aikaisemmassa vaiheessa niihin puututaan, sitä helpommin niistä myös selvitään.

Muista myös turkin ja ihon hyvinvointia tukevat ravintolisät!
 

Kissan harja - Millainen harja sopii kissalle?

 • Lyhytkarvaiselle kissalle mainio turkinhoitoväline on irtokarvanpoistaja. Tehokas vempain keräilee kissan turkista hetkessä irtokarvat, jolloin niitä ei ehdi niin paljon sohvaan ja kissan vatsaan!
 • Myös kumisuka on tehokas irtokarvojen kerääjä.
 • Pitkäkarvaiselle turkille hyviä perusvälineitä ovat karstat, harjat ja kammat.
 • Jos takku on jo ehtinyt ilmestyä, voi sitä yrittää varovasti leikata auki takunavaajalla.


Kynsisakset kissalle - kynnet kuntoon

Kissan kynsiä voi ja kannattaa leikata, etenkin jos kyseessä on sisäkissa. Säännöllinen manikyyri pitää huolen, ettei kissa tartu kynsistään niin helposti kodin tekstiileihin ja vahingossa satuta itseään. Myös aamuisista (ja joissakin tapauksissa öisistä) herätyksistä tulee mukavampia, kun mahaan ei uppoudukaan joukko neulanteräviä kynsiä.

Useamman kissan talouksissa kynsien leikkaaminen on helppo ja halpa keino ehkäistä naarmuja tai vakavampiakin vahinkoja, joita voi sattua kissojen välisten villien painileikkien tuoksinassa. Kiipeilypuuhun kiipeämistä tai reviirin merkkaamista raapimalla kynsien leikkaaminen ei estä, sillä kynnestä leikataan pois vain terävin kärki.


Kissan shampoo - Pitääkö kissaa pestä?

Kissat tarvitsevat vesipesua vain harvoin. Lyhytkarvaiset oikeastaan vain silloin, kun ne ovat onnistuneet sotkemaan turkkinsa johonkin. Pitkäkarvaisen kissan peseminen ajoittain voi ehkäistä pahojen takkujen syntymistä, sillä puhdas turkki ei takkuunnu yhtä helposti kuin likainen. Moni näyttelyharrastaja pesee kissansa aina ennen näyttelyä.

Jos kissa kammoaa vesipesua, voi turkkia paikoitellen puhdistaa kuivashampoolla. Se on kätevä apu myös matkoilla ja silloin, kun kokonaisvaltaiseen pesuun ei ole aikaa tai mahdollisuutta!

 Kuinka leikata kissan kynnet naarmuilta säästävällä tavalla?

Lisää videovinkkejä kissan hoidosta löydät täältä.

Tuotteet 1-21 / 46

/ sivu
Sivu:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Taulukkona  Listana 

Laskeva

Tuotteet 1-21 / 46

/ sivu
Sivu:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Taulukkona  Listana 

Laskeva
 • Liittyviä tuotteita

Back to top