Mustin ja Mirrin teettämä mikrobiologinen laboratoriotutkimus valmistui: Koiranruoasta ei löytynyt mitään mikrobiologisesti poikkeavaa

Mustin ja Mirrin teettämän kattavan mikrobiologisen laboratoriotutkimuksen mukaan Purenatural-märkäruoan laadussa ei löytynyt mitään poikkeavaa. Toistaiseksi tuotteista ei ole löytynyt mitään, mikä olisi voinut aiheuttaa koirille vaaratilanteita.

Musti ja Mirri veti koiranruokatuotteen välittömästi pois myynnistä sen jälkeen, kun yksittäinen asiakas raportoi koiransa kuolemasta ja epäilystään sen yhteydestä kyseiseen ruokaan. Musti ja Mirri oli välittömästi yhteydessä tuotteen valmistajaan ja käynnisti kattavan laboratoriotutkimuksen.

Mikrobiologisissa tutkimuksissa ruoasta ei löytynyt mitään poikkeavaa, eikä mitään siihen viittaavaa, että kyseinen ruoka olisi aiheuttanut koirille vaaratilanteita. Ulkopuolisen akkreditoidun laboratorion tutkimuksessa käytiin ruoan mikrobiologinen laatu läpi perusteellisesti. Odotamme vielä muutamaa erillistä tutkimustulosta.

”Ruoan ensiluokkainen laatu ja sitä kautta asiakkaidemme lemmikkien turvallisuus on meille toimintamme edellytys, josta ei tingitä koskaan. Seuraamme palautteita hyvin tarkasti ja otamme kaikki ruuan laatuun liittyvät reklamaatiot hyvin vakavasti”; sanoo Musti Groupin kaupallinen johtaja Ellinor Persdotter Nilsson.

Mustin ja Mirrin toimintamalliin kuuluu, että reklamaatiotilanteissa kerätään aina kaikki saatavilla oleva tieto tapauksesta, konsultoidaan valmistajaa ja asiantuntijoita kuten eläinlääkäreitä, ja tarvittaessa teetetään lisätestejä. Testien ohjenuorana toimivat viranomaisten ohjeet ja viranomaisten kuten Ruokaviraston ja Kuluttajaviraston kanssa myös tehdään tiivistä yhteistyötä.

”Tähän kyseiseen reklamaatioprosessiin liittyen menehtyneen koiran kuolinsyytä selvitetään. Poiketen aiemmin saamistamme tiedoista, koiraa ei ollut vielä tuhkattu, joten kuolinsyyn selvittäminen on nyt helpompaa. Koira on lähetetty kuolinsyyn selvitykseen Ruokavirastoon, tutkimukset ovat vielä kesken. Lopullisten ruumiinavauksen tulosten valmistuminen voi kestää noin kahdesta kolmeen kuukautta. Lisäksi odotamme ruuasta vielä muutamaa erillistä tutkimustulosta valmistuvaksi myöhemmin.,” Ellinor Persdotter Nilsson kertoo.

Purenatural on Musti Groupin myydyin ruokabrändi, jota on myyty suomalaisille lemmikeille jo kohta kymmenen vuoden ajan. Purenatural-ruokien valmistuksessa noudatetaan huolellista prosessia, käytetään vain ensiluokkaisen laadukkaita raaka-aineita ja eurooppalaista lihaa. 

Koirien vatsavaivoihin voi olla useita syitä, kuten stressi, joulukukat, kuten liljat tai jopa täysin turvallinen ruoka, jos se on lemmikille uusi. Myös ruuan vaihtaminen nopeasti voi aiheuttaa lemmikille vatsanväänteitä, ja ruokaa vaihdettaessa suosittelemmekin, että uutta ja vanhaa ruokaa annetaan rinnakkain noin parin viikon ajan.

Aiheeseen liittyvät tiedotteet löydät alta:

Takaisinveto 16.12.2022

Purenatural-märkäruoan laadussa ei löytynyt mitään poikkeavaa