Opas kissanpennulle

Opas kissanpennulle

Pentuarjen pyörteissä luotettavia vastauksia pitää löytää helposti ja nopeasti. Mustin ja Mirrin kissanpentuopas ohjaa viikkokohtaisesti sinua, uusi pennunomistaja, ja vastaa yleisimpiin kysymyksiisi. Nyt kaikki tarvitsemasi tieto on tassujesi ulottuvilla!

Kissa ahmii ruokaa

Kissat ovat kuuluisia kulinaristisesta luonteestaan. Makunystyröitä hivelevä ruoka saattaakin tuoda esiin kissan sisällä asuvan rohmutiikerin, joka ahmaisee ruokansa sekunneissa. Kissan tapa syödä, selittyy sen fysiologialla.

Kurkkaus rohmutiikerin kitaan

Kissalle ahmiminen on varsin luonnollinen tapa syödä. Sen hampaat ovat kiilamaiset, ja ne on tarkoitettu ruoan, kuten lihan, repimiseen. Hampaiden muodon vuoksi, niillä ei voi jauhaa ruokaa. Kissan ruoansulatuselimistö onkin suunniteltu pienriistan syömiseen – suurina mehevinä palasina. Useimmat kissat ahmaisevat vaivatta suuremmankin lihakimpaleen.

Haitallista ahmimista

Joskus kissa saattaa oksennella ahmimisen vuoksi. Erityisesti pentukissoilla toistuva oksentelu voi aiheuttaa ongelmia – ainoastaan syöty ruoka kun ravitsee kiivaasti kasvavaa kissaa. Haitallinen ahmiminen on helppo saada hallintaan, hidastamalla mekaanisesti ruokailuprosessia.

  • Jos kissa syö kuivamuonaa, tarjoile kaikki ruoka aktivointileluista.
  • Kun pentu saalistaa lelujen sisältä ruokansa, se syö varmasti rauhallisesti. Lisäksi se saa henkistä virikettä ruoan ”metsästämisestä”.
  • Märkä- ja raakaruokaa voi myös tarjota erilaisista labyrinttikupeista, tai yksinkertaisesti levittää ruoka ympäri laakeaa astiaa. Märkäruoan sekaan voi lisätä tilkan haaleaa vettä, jolloin siitä tulee juoksevampaa.

Mitä kissan aistit kertovat sen suhteesta ruokaan? Entä mitä kissan käyttäytyminen kertoo sen ruokatavoista? Lue kiinnostavat vastaukset täältä.