Opas kissanpennulle

Opas kissanpennulle

Pentuarjen pyörteissä luotettavia vastauksia pitää löytää helposti ja nopeasti. Mustin ja Mirrin kissanpentuopas ohjaa viikkokohtaisesti sinua, uusi pennunomistaja, ja vastaa yleisimpiin kysymyksiisi. Nyt kaikki tarvitsemasi tieto on tassujesi ulottuvilla!

Kissanpennun aktivointi

Kissanpentu on nuoresta iästään huolimatta täysverinen saalistaja. Jokainen kissa kaipaa päivittäin mahdollisuuksia metsästää, ja metsästyskäyttäytymisen toteuttaminen saa kissan tuntemaan erityistä mielihyvää. Lemmikkikissa saalistaa leikin varjolla. Osansa riehakkaasta vaanimisesta, hyökkäämisestä ja ”tappamisesta” saavat niin leluhiiret kuin lattialle pudonnut kauppakuittikin. Luonnossa metsästäminen päättyy usein saaliin syömiseen ja kissalle onkin erityisen mielekästä, kun se pääsee syömään omin tassuin pyydystämänsä ruoan.

Nosta kissasi hyvinvointia helposti

Erilaiset aktivointilelut on kehitetty tarjoamaan kissalle mahdollisuuksia luontaisten käytösten turvalliseen toteuttamiseen: Aktivointilelujen sisälle piilotetaan ruokaa ja kissanpennun annetaan saalistaa se lelun sisältä, ongelmanratkaisukykyään käyttäen. Tällainen leikki on paitsi mielekästä myös erityisen kehittävää, ja se väsyttää mukavasti pientä tiikeriä.

aktivointi

Kissalle voi tarjota kaiken ruoan erilaisista aktivointileluista. Lelu kannattaa valita kissapersoonan luonteen mukaan, tai hankkia vaikka joka viikonpäivälle omansa. Aktivointileluilla nostat kissasi hyvinvointia helpolla tavalla.

Tutustu videolta Oliverin suosikkipeliin, rouheaan ruokapuuhun.

Aktivoinnin hyötyjä

  • Aktivointilelut tarjoavat kissalle aivojumppaa parantaen samalla eläimen oppimiskykyä ja muistia.
  • Virikkeetön, tylsä elämä voi aiheuttaa pennulle stressiä, joka voi oireilla monin tavoin. Aktivoimalla kissaasi ennaltaehkäiset stressin syntymistä.
  • Aktivointi on oiva tapa rauhoittaa riehakasta pentua. Yliaktiiviset kissat ovat usein turhautuneita, ja tämä saattaa näkyä erilaisina häiriökäytöksinä. Aktivointilelut tarjoavat kissallesi iloista, luvallista tekemistä.
  • Aktivointi jäljittelee kissan luontaista ravinnonhankintakäyttäytymistä. Se lisää kissan aivoissa erittyvien mielihyvähormonien määrää ja on siksi kissalle mukavaa ja mielialaa kohottavaa tekemistä.

Katso alta asiantuntijamme vinkit kissan virikkeistämiseen.

Vinkki!

Ryntäily kissantunneleissa on jokaisen kissanpennun suosikkipuuhaa. Tunneliin voi piilotella kuivaruokaa tai makupaloja, jolloin pimeän putken jännityskertoimet nousevat kattoon!