Opas kissanpennulle

Opas kissanpennulle

Pentuarjen pyörteissä luotettavia vastauksia pitää löytää helposti ja nopeasti. Mustin ja Mirrin kissanpentuopas ohjaa viikkokohtaisesti sinua, uusi pennunomistaja, ja vastaa yleisimpiin kysymyksiisi. Nyt kaikki tarvitsemasi tieto on tassujesi ulottuvilla!

Kissanpennun yksinolo

Kissat ovat mainettaan seurallisempia eläimiä, ja oman ihmisen läsnäolo on niille tärkeää. Eroahdistusta pidetään yleisesti koirien ongelmakäytöksenä, mutta nykyään tiedetään, että sitä esiintyy myös kissoilla. Eroahdistuksen merkkinä on, että kissanpentu vaikuttaa hätääntyneeltä jos olet lähdössä johonkin. Se voi naukua runsaasti, aiheuttaa kaikenlaista sotkua, pissata paniikissa ei-toivottuihin paikkoihin tai purkaa ahdistustaan tavaroita repimällä sillä aikaa kun olet poissa.

Jätä kotiin virikkeitä

Kissanpennutkin, etenkin jo vanhemmat pennut, saattavat hyvinkin keksiä yksin ollessaan kaikenlaista puuhaa, mikä ei välttämättä aina miellytä omistajaa. Hyvä keino välttyä pennun omatoimiprojekteilta on jättää yksinolon ajaksi esille jotain luvallista tekemistä, kuten aktivointileluja, joiden sisältä kissa voi saalistaa herkkuja ja ruokaa.

aktivointilelut

Kuinka kauan kissa voi olla yksin kotona?

Eläinsuojelulaissa on määritelty, että eläimen kunto, terveydentila sekä hyvinvointi on tarkastettava vähintään kerran päivässä ja tarvittaessa useamminkin. Jos siis suunnittelet esimerkiksi viikonloppureissua ilman kissaa, tulee sinun huolehtia, että joku käy päivittäin tarkastamassa kissan voinnin sekä ruokkimassa, vaihtamassa raikkaan veden ja siivoamassa hiekkalaatikon.

Pientä pentua ei tule jättää niinkään pitkäksi aikaa kuin vuorokaudeksi yksin. Paitsi että sille tulee sinua aivan valtava ikävä, niin se voi myös tylsistyneenä keksiä jos jonkinlaista omatoimista, luvatonta puuhaa. Utelias kissanpentu on myös altis erilaisille tapaturmille, joten on hyvä, että joku käy tarkastamassa sen voinnin säännöllisesti poissa ollessasi.

Usein paras vaihtoehto on totuttaa kissanpentu jo pienestä pitäen matkustamaan rennosti kanssasi, tai jäämään iloisesti hoitoon luottopaikkaan.