Opas kissanpennulle

Opas kissanpennulle

Pentuarjen pyörteissä luotettavia vastauksia pitää löytää helposti ja nopeasti. Mustin ja Mirrin kissanpentuopas ohjaa viikkokohtaisesti sinua, uusi pennunomistaja, ja vastaa yleisimpiin kysymyksiisi. Nyt kaikki tarvitsemasi tieto on tassujesi ulottuvilla!

Kissanpentu autossa

Rauhallinen matkakumppani on mukavaa seuraa toisin kuin suhiseva ja mouruava sähikäinen. Autoiluharjoitukset aloitetaan hankkimalla turvalliset matkustuspuitteet. Kyytiläisen kannattaa aina olla kuljetuskopassa, sillä autossa irti oleva kissa on aina turvallisuusriski myös ihmisille.

Turvavyövaljaat sopivat koirille, mutta notkea kissaeläin voi pujahtaa paniikin iskiessä niistä nopeasti pois, ja aiheuttaa vaaratilanteita sinkoillessaan ympäriinsä autossa. Lisäksi äkkijarrutus voi koitua kohtaloksi vapaamatkustajakissan jaloille tai selkärangalle.

Ennen autoiluharjoittelun aloittamista pentu tulee totuttaa kuljetuskoppaan kotona. Lue ohjeet pentuoppaan viikolta 13: “Kissan totuttaminen kuljetuskoppaan”.

Kissastakin voi kehkeytyä oikein mukava matkaseuralainen, jos panostat harjoitteluun ja otat kissan mukaasi aina kuin mahdollista. 

Autoiluharjoituksen eteneminen

  • Kun kissa on tottunut kuljetuskopassa olemiseen, sitä kannattaa totuttaa siinä matkustamiseen lyhyillä matkoilla. Voitte aloittaa vaikka matkasta asunnon päästä toiseen.
  • Kun kissa on oppinut, että kopan avulla pääsee mielenkiintoisiin paikkoihin, kuten vaikkapa ulos nurmikolle (kunhan valjaisiin on ensin totuteltu), se saattaa alkaa pyrkimään omatoimisesti kuljetuskoppaan tutkimusmatkan toivossa.
  • Aloita autossa matkailun harjoittelu kuitenkin pysäköidystä ja sammutetusta autosta. Palkitse kissaa rauhallisesta käytöksestä kuljetuskoppaan.
  • Jos kissa pysyy rauhallisena, voit käynnistää auton hetkeksi ja palkita kissaa auton käydessä.
  • Seuraavaksi lähdetään liikkeelle! Muista että auton heiluminen on pennusta jännittävää ja se saattaa olla hieman levoton. Siksi paras tapa on pyytää avustajaa ajamaan autoa, jolloin sinä voit keskittyä palkitsemaan ja kehumaan pentua. Ajakaa parin minuutin kierros ja palatkaa kotiin.
  • Tehkää samanlainen lyhyt tai vain hieman pidempi ajelu myös seuraavina muutamana päivänä.
  • Pidennä ajomatkaa rauhallisesti. Hiljaa hyvä tulee!
  • Muista palkita pentua automatkan jälkeen myös kotona.

Kissastakin voi kehkeytyä oikein mukava matkaseuralainen, jos panostat harjoitteluun ja otat kissan mukaasi aina kuin mahdollista. Matkan kohteen ei aina kannata olla esimerkiksi eläinlääkäri, jottei nokkela kuonolainen yhdistä autoilua klinikan jännitykseen.

autoilu

Kaikki viiruhännät ovat lämpimästi tervetulleita Musti ja Mirri -myymälöihin, jossa luvassa on myyjiemme varauksetonta ihailua ja ehkäpä joku herkkupalakin… Suunnista siis joku päivä ajelulle viiruhäntäsi kanssa vaikka omaan suosikkimyymäläänne!

VAROITUS

Mitään lemmikkiä ei tule koskaan jättää lämpimällä säällä autoon. Lämpötila nousee nopeasti autossa vaarallisen korkeaksi, vaikka ikkunat olisivatkin raollaan ja auto varjossa.

Näin auto kuumenee:

  • 18 lämpöastetta varjossa = 38 lämpöastetta autossa.
  • 22 lämpöastetta auringossa = 85 lämpöastetta autossa.

Joka vuosi eläimiä pelastetaan kuumenneista ajoneuvoista, joskus apu tulee liian myöhään. Tee siis periaatepäätös, äläkä koskaan jätä lemmikkiäsi yksin lämpimään autoon.