Opas kissanpennulle

Opas kissanpennulle

Pentuarjen pyörteissä luotettavia vastauksia pitää löytää helposti ja nopeasti. Mustin ja Mirrin kissanpentuopas ohjaa viikkokohtaisesti sinua, uusi pennunomistaja, ja vastaa yleisimpiin kysymyksiisi. Nyt kaikki tarvitsemasi tieto on tassujesi ulottuvilla!

Kissanpentu nukkuu - parhaat petivinkit

Aikuinen kissa viettää levossa noin kaksi kolmasosaa ajastaan. Nukkuessa eläimen, kuten ihmisenkin, elimistö lepää ja aivot prosessoivat päivän tapahtumia. Opitut asiat ja kokemukset painuvat levossa pitkäkestoiseen muistiin ja keho sekä mieli virkistyvät. Kissanpentujen kehossa erittyy nukkumisen aikana kasvuhormoneja, joten niiden täytyy saada nukkua rauhassa.

Petivinkkejä pikkutiikereille

  • Reunallinen peti on monen kissan mieleen. Reunat tuovat kissalle turvallisuuden tunnetta ja pedin keskelle on mukava kiepsahtaa kehräämään tarvitsematta varoa laidan yli valumista.
  • Aralle tai vain hieman ujolle kissalle iglua muistuttava luolapeti on varma valinta. Arkojen kissojen kanssa on erityisen tärkeää, että kissalla on oma rauhallinen paikka, jossa se saa tuntea olonsa turvalliseksi.
  • Joskus voi vaikuttaa siltä, että kissa ei kelpuuta sille varta vasten ostettua petiä. Kissoille tutut hajut ovat äärimmäisen tärkeitä, ja oudon hajuinen uusi esine voi saada ne epäluuloisiksi. Yleensä kissa kuitenkin tykästyy petiinsä, kun siihen ajan myötä sekoittuu tuttuja ja turvallisia kodin hajuja.

Kissanpennun oma peti kannattaa sijoittaa sellaiseen paikkaan, missä kissa viettää muutenkin aikaansa. Usein kissat viihtyvät korkeissa paikoissa, josta ne voivat tarkkailla valtakuntaansa. Lattiatasossa peti tuskin kissaa kiinnostaa, vaan sille kannattaa etsiä paikka jostain korkeammalta, kuten esimerkiksi hyllyltä tai kissan omasta kiipeilypuusta.

kissanpeti

Turvaa pennulle unirauha

Koska nukkuminen ja unen laatu ovat kissalle (etenkin pennulle) tärkeitä asioita, on myös perheen lasten kanssa hyvä sopia, että kissaan ei kosketa kun se nukkuu tai on omassa pedissään. Kun kissa saa nukkua rauhassa, lisää se unikuonon turvallisuuden tunnetta ja luottamusta omia ihmisiään kohtaan.