Vinkit ja artikkelit

Vinkit ja artikkelit

Koirat, kissat ja muut pienet lemmikit rikastuttavat elämäämme päivittäin. Ihana lemmikkiarki tuo mukanaan paljon ilonaiheita, mutta joskus myös yllättäviäkin haasteita. Me haluamme tehdä sinun ja parhaan karvakamusi elämästä helpompaa, iloisempaa ja turvallisempaa. Olemme apunasi kaikkina aikoina ja kaikissa tilanteissa.

Tietosisältömme laajenee jatkuvasti, joten piipahda tällä sivulla aika ajoin tutustumassa uusiin artikkeleihin. Mikäli toivoisit artikkelia jostain tietystä aiheesta, laita meille viestiä! Ilmianna artikkelitarve osoitteeseen asiakaspalvelu@mustijamirri.fi

Kissa ei nuku yöllä

 

Vaikka kissalle hämärän aikaan puuhastelu on luontaista, perheen ihmisväkeä kotitiikerin kovaääninen naukuminen ja villit saalistusleikit yöaikaan voivat häiritä suuresti. Miten siis toimia, kun kissan touhut herättävät jatkuvasti öisin?

Vinkit nukkukatin houkutteluun

Kissat ovat mestareita kouluttamaan omistajiaan: jos tarpeeksi kauan jaksaa maukua, raapia, kilistellä leluja tai juoksennella ympäri asuntoa, voi palvelusväki herätä seurustelemaan ja esimerkiksi täyttää ruokakupin. Näin yöllisestä villistä seuraa palkinto ja satunnainenkin huomio yöaikaan ylläpitää opittua toimintaa.

Paras tapa kitkeä häiritsevä käytös on siis jättää se kokonaan huomiotta. Eli teeskennellä nukkuvaa, vaikka kuulisit selvästi, kuinka olohuoneessa muotoillaan sohvaa uuteen uskoon. Kaikki mihin kissa ei saa koskea, on vain yksinkertaisesti siirrettävä pois sen ulottuvilta, tai estettävä kissan pääsy kiellettyjen asioiden luo.

Jotta kissan unirytmi olisi mahdollisimman suotuisa myös ihmisille, kannattaa sille järjestää mieluisaa aktiviteettia alkuillasta, jonka nukuttava vaikutus riittäisi aamuun asti. Yhteisiä leikkihetkiä on tietysti oltava useampi päivässä, mutta iltaan on hyvä ajoittaa pitkä ja perusteellinen jahtausleikki, jossa kissa pääsee kunnolla purkamaan energiaa. Myös kissan ruokinnan voi suunnitella niin, että illan leikkituokion jälkeen kotitiikeri saa maistuvan, lihaisan aterian, jolloin leikistä tulee entistäkin mielekkäämpää.

Monet mirrit nauttivat myös aktivointilelujen parissa puuhastelusta, ja nappula-aterian voikin tarjota saalistusleikin jälkeen älypelin sisältä. Aivojumppa väsyttää kehrääjää jopa tehokkaammin kuin fyysinen liikuntasuoritus.

kissan aktivointilelu kissan aktivointi lelu Kissan aktivointilelu

 

Trixie Cat Activity turn Around                  Catit Senses 2.0 Play Circuit                     Catit Senses 2.0 Food Tree

Lue lisää kissan aktivoinnista ja sen hyödyistä täältä!      

Katso alla olevalta videolta vinkit, miten kissan saa nukkumaan yöllä!