Kissanpennut ovat silakkaakin liukkaampia ja niiden uteliaisuus saattaa johdattaa ne vaarallisiin tilanteisiin. Pienikin ovenrakonen riittää pakoreitiksi. Tiedätkö miten toimia, jos kissasi karkaa?
Tärkein varokeino on aina huolellisuus kissanpennun kanssa, mutta vahinkoja voi silti sattua ihan kaikille. Siksi kannattaa tutustua etukäteen aiheeseen ja tallentaa tietokoneeseen sekä mobiililaitteisiin tärkeimmät linkit ja puhelinnumerot.
Tiedätkö miten toimia, jos pentusi katoaa? Lue ohjeet täältä.
Tiesitkö?
Uusivuosi on kaikkein riskialtteinta aikaa kadottaa kuonokansalainen. Lemmikin säikähtäessä ilotulitteita, se saattaa paniikissa paeta äärimmäisen nopeasti pienemmästäkin rakosesta. Lue täältä miten voit auttaa lemmikkiäsi selviytymään vuoden vaihtumisesta ja mitä asioita on hyvä huomioida, jotta pahinta ei tapahtuisi.
Mikrosiru on turvatakuu
Muistathan huolehtia, että kissasi on tunnistusmerkitty eli sirutettu ja mikrosirun tiedot on syötetty johonkin yleisimmistä rekistereistä! Näin mahdollisesti karkuteille livahtaneen kotitiikerin omistaja voidaan tavoittaa ja eläinystävä palauttaa kotiin sen löydyttyä. Suurin osa löytöeläintaloissa majailevista kotikissoista on kadonneita lemmikkejä, joilla ei ole tunnistusmerkintää, eivätkä ne tästä syystä koskaan löydä tietään kotiin.