Opas koiranpennulle

Opas koiranpennulle

Pentuarjen pyörteissä luotettavia vastauksia pitää löytää helposti ja nopeasti. Mustin ja Mirrin koiranpentuopas ohjaa viikkokohtaisesti sinua, uusi pennunomistaja, ja vastaa yleisimpiin kysymyksiisi. Nyt kaikki tarvitsemasi tieto on tassujesi ulottuvilla!

Koiranpennun aktivointilelut

Energisen koiranpennun toiminnantarvetta kannattaa purkaa suunnitelmallisesti. Jos pennulle ei tarjota luvallista tekemistä, se varmasti keksii omin päin kaikenlaista pirtsakkaa puuhaa tohvelin tupsujen tuunamisesta tapettien riipimiseen.

Koirat nauttivat erityisesti siitä, että ne saavat tehdä töitä ruoan eteen, ja tätä lajityypillistä tarvetta kannattaa hyödyntää koiran aktivoinnissa. Modernit aktivointilelut ja älypelit mahdollistavat ruoan etsimisen, tonkimisen ja kaikenlaisen askartelun omistajaystävällisellä tavalla. Luppakorvan aivoja ja makunystyröitä hivelevä kattaus on helppo tehdä esimerkiksi näiden avulla:

Kong

KONG-lelun voi täyttää märkä- tai raakaruoalla ja pakastaa sen kevyesti. Ruoan sulaessa pikku hiljaa, koira keskittyy usein pitkiksi ajoiksi mutustelemaan sitä. Tämä rauhoittaa pentua. Valitse koirasi kokoon ja puruvoimaan sopiva Kong-lelu.

Dog Maze

Tähän aktivointileluun soveltuu hyvin kaikenlainen ruoka. Myös Dog Maze -lelun voi täyttää märkä- tai raakaruoalla ja laittaa lelun hetkeksi pakastimeen. Kohmeisen ruoan kaivelu antaa energiselle pennulle lisähaastetta.

Dog Tornado

Tämä älypeli soveltuu kuivaruoan tarjoamiseen. Pelin vaikeustasoa voidaan muuttaa helposti. Tassutornadoa kannattaa valvoa sen puuhastellessa, ettei se innostu ruoan sijaan paiskomaan itse peliä.

aktivointilelut

Haluaisitko lisää vinkkejä koirasi aktivoimiseen?

Lue vinkit juuri oikeanlaisen aktivointilelun valitsemiseen täältä.