Opas koiranpennulle

Opas koiranpennulle

Pentuarjen pyörteissä luotettavia vastauksia pitää löytää helposti ja nopeasti. Mustin ja Mirrin koiranpentuopas ohjaa viikkokohtaisesti sinua, uusi pennunomistaja, ja vastaa yleisimpiin kysymyksiisi. Nyt kaikki tarvitsemasi tieto on tassujesi ulottuvilla!

Koiranpennun sosiaalistaminen ääniin

Pentusi on saanut jo paljon mukavia kokemuksia elämästä. Tällä viikolla höristetään korvia ja kuunnellaan uusia ääniä sekä nuuskitaan tulevaisuuden tuulia.

Tällä viikolla viikaria viedään…

  • Käy kyläilemässä ystäviesi luona pennun kanssa. Kaikuva, liukas rappukäytävä ja hissi tarjoavat omakotitalossa asuvalle pennulle hetken jännän äärellä.
  • Soita pennulle tietokoneelta ilotulitteiden ääniä pieniä hetkiä kerrallaan. Pidä äänet aluksi melko hiljaisella. Vähän kerrassaan pennun tottuessa ääniin, voit nostaa äänenvoimakkuutta. Ole tarkkana, että pentu ei säikähdä. Räjäyttelyn ääniin totuttaminen on suuri palvelus koiralle tulevaisuutta silmälläpitäen.
  • Jos suunnitelmissasi on harrastaa jotakin koiraurheilulajia pentusi kanssa, nyt on oikea aika tutustua harrastusympäristöön. Tulevan agilitykoiran kanssa on hyvä käydä seuraamassa vaikka kilpailuja tai paikallisen harrastusseuran treenejä.
  • Jos on talviaika, käykää katsomassa hiihtäjiä ja vierailkaa pulkkamäen laidalla. Kesäaikaan rullalautailurampit tarjoavat paljon uutta ihmeteltävää.  

Vinkki

Vaikka aikomuksenasi ei olisi harrastaa mitään koiraurheilulajia, voit käydä pentusi kanssa tutustumassa esimerkiksi agilitykilpailuihin. Tapahtuma tarjoaa turvallisen tavan totuttaa pentua ihmis- ja koiravilinään, kuulutuksiin ja muihin hämmästyttäviin asioihin.