Opas koiranpennulle

Opas koiranpennulle

Pentuarjen pyörteissä luotettavia vastauksia pitää löytää helposti ja nopeasti. Mustin ja Mirrin koiranpentuopas ohjaa viikkokohtaisesti sinua, uusi pennunomistaja, ja vastaa yleisimpiin kysymyksiisi. Nyt kaikki tarvitsemasi tieto on tassujesi ulottuvilla!

Koiranpennun sosiaalistaminen - koirakaverit

Pienen pentusi näkökulmasta maailma on joka päivä täynnä ihmeellisiä asioita. Heittäydy siis huolella myös tällä viikolla pentusi sosiaalistamiseen. Näin siitä kasvaa reipas ja iloinen aikuinen, joka suhtautuu mutkattomasti uusiin asioihin. Kuonolaisen tulee tuntea joka hetki olonsa turvalliseksi ja sosiaalistamisen tulisikin tapahtua aina pennun ehdoilla: Uusissa tilanteissa oleillaan rauhallisesti ja koiran annetaan katsella ja tutustua ympäröiviin asioihin – juuri siinä tahdissa kuin se haluaa. Helppoa kuin heinän teko, eikö?

Tällä viikolla pennun on aika tutustua seuraaviin asioihin:

  • Pienikokoinen, rokotettu ja ystävällinen koira. Anna pennun katsella pientä koiraa haluamansa matkan päästä.
  • Suurikokoinen, rokotettu ja ystävällinen koira. Anna pennun katsella suurta koiraa haluamansa matkan päästä.
  • Käy oleilemassa lähikaupan pihalla, jossa kulkee ihmisiä, autoja, polkupyöriä jne.
  • Matkusta pennun kanssa julkisessa liikennevälineessä, kuten linja-autossa tai junassa.

Uni täydentää koiranpennun uudet kokemukset

Sosiaalistamishetken päälle maistuvat kunnon unet, jolloin uusi tieto ja opitut asiat painuvat pitkäkestoiseen muistiin. Lepo on pennulle yhtä tärkeää kuin uudet kokemuksetkin. Anna ipanasi uneksia rauhassa, käpertyä kainaloosi ja nähdä kirsua kutkuttavia unia.

koiran pedit

Katso alta vinkit, mihin koiranpentu kannattaa sosiaalistaa.