Opas koiranpennulle

Opas koiranpennulle

Pentuarjen pyörteissä luotettavia vastauksia pitää löytää helposti ja nopeasti. Mustin ja Mirrin koiranpentuopas ohjaa viikkokohtaisesti sinua, uusi pennunomistaja, ja vastaa yleisimpiin kysymyksiisi. Nyt kaikki tarvitsemasi tieto on tassujesi ulottuvilla!

Koiranpennun sosiaalistaminen - loppukiri

Paras sosiaalistamiskausi on tämän viikon jälkeen takana. Huh huh! Kaikki se työ, jota olet kuluneina viikkoina tehnyt pennun sosiaalistamiseksi, tulee kantamaan tulosta vielä vuosienkin jälkeen. Kiitä itseäsi ahkerasta työstä! Noin. Nyt kun olet tehnyt sen, voidaan todeta, että ei se lysti vielä tähän loppunut… Pennun totuttamista uusiin asioihin tulisi nimittäin jatkaa tästä eteenpäinkin, koko ensimmäisen vuoden ajan.

Viikarille viikon agenda:

  • Rollaattorin kanssa tai pyörätuolilla kulkeva ihminen.
  • 3–4 erinäköistä, ystävällistä, rokotettua aikuista koiraa.
  • Junalla/linja-autolla/metrolla/raitiovaunulla kulkeminen.
  • Kesäaikana järven ranta ja vene. (Ethän pakota pentua veteen.)
  • Koiraystävällinen kahvila, ravintola tai muu vastaava paikka.
  • Parkkihalli tai muu kaikuva tila. (Huolehdi pennun turvallisuudesta!)

Vaikka tälläkin viikolla maailmassa on paljon katseltavaa, ei kannata kaahata kiire käpälissä kokemuksesta toiseen. Yksi tärkeimmistä asioista pennun sosiaalistamisessa on se, että uusissa tilanteissa oleillaan kiireettömästi. Näin pentu oppii rauhoittumaan kaikenlaisissa ympäristöissä ja se jos mikä on aivan supertärkeä taito.