Opas koiranpennulle

Opas koiranpennulle

Pentuarjen pyörteissä luotettavia vastauksia pitää löytää helposti ja nopeasti. Mustin ja Mirrin koiranpentuopas ohjaa viikkokohtaisesti sinua, uusi pennunomistaja, ja vastaa yleisimpiin kysymyksiisi. Nyt kaikki tarvitsemasi tieto on tassujesi ulottuvilla!

Koiranpennun sosiaalistaminen ympäristöihin

Tällä viikolla valloitetaan jälleen pala maailmaa. Pennun rohkeus kasvaa, ja se janoaa lisää kokemuksia!

Laajennetaan reviiriä

  • Vie pentu ihmettelemään lähimetsää. Anna sen nuuskia ja kuunnella metsän ääniä.
  • Jos asut maalla, käy pentusi kanssa katselemassa lähikaupungin vilinää.
  • Kaupunkilaispentu voi piipahtaa tutustumassa vaikka ratsastustallin elämään.
  • Anna pentusi tutustua turvallisesti toisiin eläinlajeihin. (Kissat, hevoset, kanit, lehmät, lampaat.)
  • Käy eläinklinikan odotustilassa punnitsemassa pentu. Pyydä reippaasti henkilökuntaa antamaan pennulle makupaloja.

Valmista pentua eläinlääkärin käsittelyyn

Pyydä tällä viikolla ystäviäsi käsittelemään pentua. Ohjeista heitä, kuinka pentua käsitellään lempeästi ja johdonmukaisesti sekä valvo itse tilannetta. Pennun yksilöllinen luonne tulisi huomioida käsittelyharjoituksissa: siinä missä yksi pentu rakastaa kaikki kuoliaaksi, vienokuono voi tarvita reilusti aikaa tutustumiseen. Jokaisen pennun tulisi antaa tutustua omassa tahdissaan vieraisiin ihmisiin, eikä pentua tule käsitellä väkisin. Vasta kun tutustuminen on tapahtunut onnistuneesti makupalojen voimalla ja leikin varjolla, voi vieraan antaa käsitellä pentua.

Pennun yksilöllinen luonne tulisi huomioida käsittelyharjoituksissa: siinä missä yksi pentu rakastaa kaikki kuoliaaksi, vienokuono voi tarvita reilusti aikaa tutustumiseen.

Kun pentu on saanut runsaasti iloisia kokemuksia vieraista ihmisistä, sen kanssa on mukava mennä eläinlääkäriin ensimmäiselle rokotuskäynnille kahden viikon kuluttua.

Tiesitkö?

Olethan jo kuullut, että jokainen pentunen on sydämellisesti tervetullut kaikkiin Musti ja Mirri -myymälöihin! Myyjämme auttavat mielellään koiralapsosen sosiaalistamisessa ja tarjoavat uuden, ihanan kokemuksen ihmisistä hänen käpälyydelleen.

Älä unohda pusuttelua, halimista ja lulluttelua

Menevätkö yösi valvoessa ja huolehtiessa, miten ehdit sosiaalistaa pentua ja opettaa sille kaiken tarpeellisen? Äh, unohda valvominen, kaikki menee varmasti ihan hyvin. Saat mielenrauhan, kun otat kynän ja paperia (tai mobiililaitteen) ja kirjaat muistisi tueksi, mitä harjoittelet pentusi kanssa ja milloin.

Kun olet käyttänyt 15 minuuttia listan luomiseen, vedä peitto korviin, ota uinuva tuhinakuono kainaloosi ja NAUTI! Sitä varten koiranpennut on tehty. Keskenkasvuinen koirataimi on pieni vain ohikiitävän hetken, eikä sille voi koskaan antaa rakkautta liikaa.