Opas koiranpennulle

Opas koiranpennulle

Pentuarjen pyörteissä luotettavia vastauksia pitää löytää helposti ja nopeasti. Mustin ja Mirrin koiranpentuopas ohjaa viikkokohtaisesti sinua, uusi pennunomistaja, ja vastaa yleisimpiin kysymyksiisi. Nyt kaikki tarvitsemasi tieto on tassujesi ulottuvilla!

Koiranpentu nirsoilee

Joskus karvakuonon ruokahalu vaikuttaa katoavan. Omistaja saattaa stressata pennun paastoilua ja pohtia jopa, onko pentu terve. Tämä onkin tärkeä tarkistaa, mutta useimmiten syy syömättömyyteen löytyy turhan tiheistä ruokintaväleistä tai liian suurista ruoka-annoksista. Pennulla ei yksinkertaisesti ole nälkä.

ruokintaopas

Koiranpentu ei syö, mitä tehdä?

Jos ruokahalu on hukassa, harvenna ruokintavälejä ja anna pennulle ruokaa vain aamulla ja illalla. Päiväruoan voi mainiosti jo jättää pois. Usein koiranpentua ruokitaan liian usein, joka näkyy ruokahaluttomuutena.
Kurkista kunnolla pennun suuhun. Tarkista, että hampaat ovat kiinni paikoillaan ja ikenet ovat siistit, tasaväriset, eivätkä pullota tai punoita. Kipeä suu saattaa haitata syömistä.
Arvioi pennun todellinen ravitsemustila ja tarkista annetun ruoan ja herkkujen kokonaismäärä: Livahtaako isännän lautaselta makkaranpaloja väärään kitaan? Entä ujuttavatko lapset pöytäliinan alta kurkkivaan kuonoon välipaloja?

Joskus pennun ruokahalu ei palaa, vaikka päiväruoka jätetään pois. Jos selkeää syömättömyyttä jatkuu useiden päivien ajan, voi olla viisasta viedä pentu eläinlääkärin tarkistettavaksi.

Lue lisää koiran nirsoilusta täältä!