Opas koiranpennulle

Opas koiranpennulle

Pentuarjen pyörteissä luotettavia vastauksia pitää löytää helposti ja nopeasti. Mustin ja Mirrin koiranpentuopas ohjaa viikkokohtaisesti sinua, uusi pennunomistaja, ja vastaa yleisimpiin kysymyksiisi. Nyt kaikki tarvitsemasi tieto on tassujesi ulottuvilla!

Milloin koiranpentu voi tavata muita koiria?

Suomen koirapopulaatiosta valtaosa on rokotettuja. Jos aikuisella koiralla on rokotussuoja kunnossa ja sillä ei ole tarttuvia tauteja, kuten ripulia tai yskää, voi pentusi oleilla sen kanssa. Huomioi kuitenkin, että jokainen aikuinen koira ei ole automaattisesti turvallista seuraa pennullesi. Kaikki yksilöt eivät suinkaan suhtaudu pentuihin suopeasti. Nyrpeiden narttujen ja uhkaavien urosten kanssa pentusi voi saada herkässä kehitysvaiheessaan ikäviä kokemuksia toisista koirista. Koirakontaktit kannattaakin luoda sellaisten yksilöiden kanssa, jotka tunnet ja jotka tiedät ystävällisiksi.

Koolla on merkitystä – ainakin koiratreffeillä

Myös suuri kokoero voi aiheuttaa vaaratilanteita, jos aikuinen koira on suuri ja riehakas. Temmellyksen tiimellyksessä pentu voi loukata itsensä, joten parasta seuraa hurjimpiin paini- ja juoksuleikkeihin on saman kokoluokan koirat. Koirakontaktit sisältävät aina riskejä, mutta usein hyödyt ovat riskejä suuremmat. Vie siis pentusi rohkeasti tapaamaan muita koiria. Näin pentusi oppii puhumaan taitavasti koiraa ja lukemaan toisten elekieltä. Erinäköisten koirien elekielen ymmärtäminen saattaa ehkäistä tulevaisuudessa jopa käytösongelmia!

Pentutreffit